В свое скорошно интервю пред CNN Дуейн Джонсън, по-известен като Скалата, категорично заяви, че няма да се върне на снимачната площадка на "Бързи и яростни", за да вземе участие в десетия и последен филм от високоскоростната поредица. Отказът му отново да се превъплъти в Люк Хобс дойде повече от два месеца, след като Вин Дизел го призова в социалните мрежи да се присъедини към актьорското семейство на продукцията.

Сега обаче 49-годишният бивш кечист определи молбата на колегата си като манипулация, споделяйки, че е бил шокиран, когато е видял публикацията му в Инстаграм, в която го апелира да преосмисли своето решение.

"Бях наистина изненадан от поста на Вин, защото с него говорихме през юни и още тогава директно му заявих, че няма шанс пак да застана пред камера за този проект", разкри носителят на наградата "Изборът на публиката".

"Бях твърд и непоколебим, но съвсем искрено му казах, че винаги ще подкрепям екипа и ще стискам палци за успех на продукцията, но просто няма да бъда част от нея. Коментирах ситуацията и с партньорите си от "Universal", които ме подкрепиха, защото разбират проблема", допълни той.

Припомняме, че през ноември звездата от "Хрониките на Ридик" сподели в личния си акаунт кадър от поредицата, на който са двамата с Джонсън. В придружаващото го послание той определи Скалата като свой по-малък брат, припомняйки му, че си разменят пожелания за всеки празник, а неговите деца го наричат "чичо Дуейн". След това сподели, че преди години е дал обещание на покойния Пол Уокър да направят възможно най-добрия финал на франчайза, затова моли колегата си да не го напуска, тъй като има важна роля в него, която никой друг не би могъл да изпълни.

"Тази публикация на Вин е типичен пример за манипулация. Не ми харесва, че той намеси наследниците си в нея, както и смъртта на Пол Уокър. Трябваше да ги остави настрана. През цялото време целта ми бе да приключа това прекрасно преживяване, наречено "Бързи и яростни", с достойнство и благодарност. Жалко е, че в момента този диалог става публично достояние. Въпреки това съм убеден, че последният филм ще бъде добър и няма да разочарова зрителите. Пожелавам късмет на всички, замесени в последната глава на историята", завършва Джонсън.

Конфликтът между двете знаменитости води началото си от 2016 година, малко след премиерата на общата им лента. Тогава някогашният кечист използва виртуалното пространство, за да похвали играта на жените, с които застана рамо до рамо в продукцията, но не се изказа никак ласкаво за тази на мъжете. Макар реално той да не назова конкретни имена, по-късно стана ясно, че е думите му са били насочени към Дизел, в резултат на което между тях избухна тиха вражда.