В свое скорошно интервю пред CNN Дуейн Джонсън, по-известен като Скалата, категорично заяви, че няма да се върне на снимачната площадка на "Бързи и яростни", за да вземе участие в десетия и последен филм от високоскоростната поредица. Отказът му отново да се превъплъти в Люк Хобс дойде повече от два месеца, след като Вин Дизел го призова в социалните мрежи да се присъедини към актьорското семейство на продукцията.

Сега обаче 49-годишният бивш кечист определи молбата на колегата си като манипулация, споделяйки, че е бил шокиран, когато е видял публикацията му в Инстаграм, в която го апелира да преосмисли своето решение.

"Бях наистина изненадан от поста на Вин, защото с него говорихме през юни и още тогава директно му заявих, че няма шанс пак да застана пред камера за този проект", разкри носителят на наградата "Изборът на публиката".

"Бях твърд и непоколебим, но съвсем искрено му казах, че винаги ще подкрепям екипа и ще стискам палци за успех на продукцията, но просто няма да бъда част от нея. Коментирах ситуацията и с партньорите си от "Universal", които ме подкрепиха, защото разбират проблема", допълни той.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Mensfashionbasic03 (@mensfashionbasic)

Припомняме, че през ноември звездата от "Хрониките на Ридик" сподели в личния си акаунт кадър от поредицата, на който са двамата с Джонсън. В придружаващото го послание той определи Скалата като свой по-малък брат, припомняйки му, че си разменят пожелания за всеки празник, а неговите деца го наричат "чичо Дуейн". След това сподели, че преди години е дал обещание на покойния Пол Уокър да направят възможно най-добрия финал на франчайза, затова моли колегата си да не го напуска, тъй като има важна роля в него, която никой друг не би могъл да изпълни.

"Тази публикация на Вин е типичен пример за манипулация. Не ми харесва, че той намеси наследниците си в нея, както и смъртта на Пол Уокър. Трябваше да ги остави настрана. През цялото време целта ми бе да приключа това прекрасно преживяване, наречено "Бързи и яростни", с достойнство и благодарност. Жалко е, че в момента този диалог става публично достояние. Въпреки това съм убеден, че последният филм ще бъде добър и няма да разочарова зрителите. Пожелавам късмет на всички, замесени в последната глава на историята", завършва Джонсън.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Vin Diesel (@vindiesel)

Конфликтът между двете знаменитости води началото си от 2016 година, малко след премиерата на общата им лента. Тогава някогашният кечист използва виртуалното пространство, за да похвали играта на жените, с които застана рамо до рамо в продукцията, но не се изказа никак ласкаво за тази на мъжете. Макар реално той да не назова конкретни имена, по-късно стана ясно, че е думите му са били насочени към Дизел, в резултат на което между тях избухна тиха вражда.