Съвсем наскоро СкандаУ се прибраха от церемонията на Годишните Музикални Награди на БГ Радио, състояла се в Пловдив, с цели две статуетки. Те спечелиха признанието за "Най-добра вокална група", а Йонислав Йотов - Тото получи отличието "БГ песен на годината" за "Чужди усмивки". Сега, едва броени дни след победите, те зарадваха почитателите си с ново парче.

Този път проектът е съвместен с македонската звезда Марко Маринкович, по-известен като Слаткаристика. Българската публика вече е срещала изпълнителя на фестивала One Love Tour, тръгнал от Скопие и завършил в Стара Загора, в който участие взеха Васил Найденов, Деси Добрева, Гери-Никол, Тита, Ансамбъл "Българе", както и други популярни македонски и родни имена. Маринкович има зад гърба си и две колаборации - едната с Криско, другата с Графа.

Най-голямото постижение на Марко на наша почва, обаче, остава специално записаната за саундтрак песен "Money", използвана за първенеца в българското кино през 2018 г. - "Привличане".

Новото парче, който представиха в YouTube канала на "Facing The Sun", носи заглавието "Dinero". Слаткаристика е автор на музиката, а текстът е дело на общите усилия на македонеца заедно с Йонислав Йотов и Лъчезар Евтимов.

СкандаУ се включва чак в последния куплет на сингъла, като използват успешната формула на рапъра Еминем, който се "закача" с други знаменитости. В случая нашите момчета се задяват с Папи Ханс, Миглена Каканашева - Мегз и семейство Петканови, известни с Инстаграм профила на новородения си син.

За по-малко от 24 часа след публикуването си, "Dinero" вече има почти 150 хил. гледания.