Скарлет Йохансон, Стърлинг Браун и Тайка Уайтити са сред звездите, които ще връчват отличия на победителите на предстоящата церемония за наградите на американската Гилдия на филмовите актьори, предаде Асошиейтед прес.

Вижте снимки на Скарлет >>

Организацията оповести, че сред връчващите призове ще бъдат също Роман Грифин Дейвис, Джейсън Бейтман, Лили Райнхарт и Кейтлин Девър.

Предварително беше съобщено, че награди на отличените си колеги ще връчват Фийби Уолър-Бридж и Лупита Нионго, както и че Леонардо ди Каприо ще поднесе приза за цялостни постижения на Робърт де Ниро.

Повечето връчващи награди са и претенденти за отличията на актьорската гилдия. Скарлет Йохансон е номинирана за най-добра актриса за драмата "Брачна история", най-добра актриса в поддържаща роля за "Джоджо Заека", както и в категорията за най-добър актьорски състав заедно с Роман Грифин Дейвис и Тайка Уайтити за "Джоджо Заека".

Стърлинг Браун, носител на четири награди на професионалната организация, е с номинация за най-добра мъжка роля в телевизионната драма "Това сме ние".

Отличията на Гилдията на филмовите актьори ще бъдат раздадени за 26-и път на церемония в "Шрайн одиториъм" в Лос Анджелис в неделя, предава БТА.