Не е необичайно жените актриси да следят теглото си, но това се превръща в натиск за актриси като Скарлет Йохансон, които трябва да поддържат определено фитнес ниво, за да играят супергерои в Киновселената на Марвел. Дори ако преувеличавам малко и не е това условието, за да играеш супергерой с определено тегло, Скарлет Йохансон казва, че е почувствала някакъв натиск в Холивуд да "остане слаба."

В откровено скорошно интервю Йохансон говори за принудата, която тя лично е почувствала като жена в Холивуд, сравнявайки собствените си преживявания със сцена от популярния филм "Всичко за Ева", която се е запечатала в нея. За списание Candis, тя споделя за теглото и натиска на Холивуд:

Винаги е имало натиск върху актьорите да останат слаби. Има сцена в един от любимите ми филми "Всичко за Ева", където Бет Дейвис обикаля из стаята, ужасно разстроена за нещо, взима шоколад... оставя го... вдига го отново... пак го оставя ... накрая тя се поддава на изкушението и го изяжда, но след огромна борба! Така че натискът го имаше и тогава. А сега е много по-лошо.

Натискът да си слаб беше поставен и в "Джуди" (в който на младата Гарланд не ѝ беше позволено да яде чийзбургер) и коментарите от известни личности в самия бранш. Актьорите често трябва да наддават или отслабнат за роли - някои, като Крисчън Бейл, са специално известни с това. Но е едно, ако това е избор, който актьорът прави за роля. И е друго да чуем за изисквания за теглото, когато няма нищо общо с ролята. 

Вижте снимки на актрисата >>

"Има тегло, което обичам да поддържам, което е слабо, но здравословно. Но има здравословен начин да поддържам това тегло и има нездравословен начин. Не мога да коментирам това как други хора избират да живеят живота си - но за мен, човек твърде параноичен към собственото си здраве, не желая да попадна в света на хранителните разстройства. Предпочитам просто да остана във форма по естествен начин. "