Лидерът на ИТН и шоумен Слави Трифонов повдигна завесата около здравословното си състояние, което е повод за слухове и обсъждане от много време насам. Това той направи в новата си рубрика "Нещо лично" по телевизия 7/8, която стартира, след като партията му не успя да влезе в новия 48-и парламент.

Поводът за това необичайно лично интервю били спекулациите в жълтите медии и постоянните питания към екипа на Трифонов колко е болен той и верно ли е, че след всяко интервю го чакат лекари и го наливат със системи 6 часа.

С видимо огромно нежелание Слави призна, че "адски ме боли кръста, тъй като си счупих крака преди повече от 10 години".

"Смених си ставата. Беше ми закована с 4 пирона, д-р Тихчев ме оперира, но вследствие на това кракът ми окъся с 3 сантиметра", заяви Трифонов и добави: "Въпреки добрата операция болката остана и продължавам да ходя с патерица. Това е положението".

Трифонов сподели, че има чувството, че някои хора ще се радват, ако умре. "Аз съм умирал хиляди пъти според жълтите вестници и сайтове. Имам чувството, че изпитват удоволствие и ако пукна, ще се радват... До такава степен има някаква неприязън у някои хора към мене, че ще е готино ако пукна. Което е малко странно, нали... Аз не мисля, че чак пък толкова съм им направил, че съм опростачил нацията, че съм направил едно или друго, което тях до такава степен ги е засегнало, че най-добре да пукна... Да не забравяме, че бившият министър-председател каза, че съм мафиот. А мафиотите се оправят с тия, които ги дразнят, по един много специален начин", завърши с иронична усмивка тази част от интервюто Слави Трифонов.