Родната къща на човек е онова специално място, което пази всички хубави спомени от неговото детство, когато дните му са били далеч по-безгрижни, в сравнение с тези, дошли с живота му на възрастен. Поради тази причина за повечето хора е изключително трудно да се откъснат завинаги от бащиния си дом, притежаващ силата да ги върне към онези свидни мигове, изпълнени с чиста радост, когато светът е изглеждал по-добър.

Когато обаче щастието, с което свързва пространството между четирите му стени, бъде изместено от болка, нещата определено се променят...

Вероятно точно затова преди време Слави Трифонов реши да пусне в продажба къщата, в която е отраснал, намираща се в плевенското село Тодорово, по-известно със старото си название Учиндол. През последните години, откакто баща му почина, сградата пустее, тъй като през по-голямата част от годината никой не я обитава.

Шоуменът и сестра му Петя отдавна живеят в столицата, а след смъртта на Тодор Трифонов, издъхнал през 2017 г., всяка зима съпругата му Здравка напуска селото, прекарвайки студения сезон в близкия Плевен, понеже не желае да бъде сама.

Заради дългите дни, лишени от човешко присъствие в пределите на имота, на различни места из него са монтирани камери.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Слави Трифонов/Slavi Trifonov (@slavi_ttrifonov)

Сега обаче се разбра, че сградата има нови собственици в лицето на младо семейство, което вече дори живее в нея. Това потвърди пред "България Днес" местният кметски наместник Янчо Итов. Сделката, чиято стойност не е известна, се е осъществила още преди няколко месеца и е била движена предимно от сестрата на телевизионния водещ, която е оформила нужната документация, заедно с помощта на майка им, като лидерът на "Има такъв народ" не е участвал по какъвто и да било начин в продажбата на недвижимото имущество.

Пред вестника Итов заяви, че Слави не е стъпвал там от погребението на баща си - нещо, което определи като "отдалечаване от родовата памет", но все пак допълни, че всеки има право на избор и очевидно това е неговото лично решение. Пред медията хората от Тодорово изразяват съжалението си за това, че навярно надали ще видят повече и майка му, която дълбоко уважават, тъй като тя вече няма причина да се връща в населеното място, из улиците на което се носи мълвата, че новият стопанин на дома е бил военнослужещ, участвал в мисии в чужбина, чиито роднини от Италия са му помогнали да събере необходимите средства за покупката на имота.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Слави Трифонов/Slavi Trifonov (@slavi_ttrifonov)