Не само Бъкингамския дворец, но и целият свят бе изненадан от решението на херцозите на Съсекс да се откажат от задълженията си на висши членове на кралската фамилия, което те обявиха миналата седмица, посредством официалната си страница в Инстаграм. Кратко след като те дадоха гласност на намеренията си, Меган Маркъл се качи на първия самолет за Северна Америка и отлетя за Канада, където с Хари прекараха 6-седмичната си почивка по случай коледно-новогодишните празници заедно с майката на Маркъл. Световните издания писаха, че бившата актриса се е върнала при сина си Арчи, който е останал там под грижите на тяхната приятелка Джесика Мълрони и бавачка. Така Хари остана сам да се оправя с драматичната ситуация.

Вижте снимки на Хари >>

Оттеглянето на двойката безспорно постави кралския двор в криза, ето защо в събота Елизабет II е разпоредила на своите придворни сътрудници да решат проблема до утре - вторник, понеже тогава е първата самостоятелна официална изява на принц Хари.

Нейно Величество иска всичко да отшуми за 6 дни - същия времеви период, в рамките на който бе отстранен принц Андрю, след интервюто му пред "Newsnight". В същото време Кралицата желае да се сключи споразумение, което да не навреди по никакъв начин на наследниците на херцозите на Кеймбридж.

Източници на британската преса казват, че принц Хари не възнамерява да напусне Обединеното кралство без да се разбере със своята баба, намирайки най-правилното решение. Таблоидите на Острова, обаче, изтъкват, че по вероятност аристократът ще тръгне от страната с еднопосочен билет, без да е ясно кога ще се върне отново в родината си, след предстоящото събитие в двореца по случай годежа на принцеса Беатрис.

През изминалия уикенд Хари все още не бе провел разговор с членовете на кралското семейство, понеже той бе в Уиндзор, баща му Чарлз бе в Шотландия, а брат му Уилям - в Лондон.

Предстои да разберем каква точно ще бъде сделката, която ще сключи със своята баба - Нейно Величество Елизабет II.