Джейсън Момоа и съпругата му Лиза Боне сложиха край на 17-годишната си връзка, предаде БТА.

Двамата публикуваха съвместно изявление на страницата в Инстаграм на звездата от "Аквамен", в което се казва, че пътищата им се разделят.

Снимка: Getty Images

"Всички чувстваме натиска и промените в тези времена на трансформация. В ход е революция и нашето семейство не прави изключение", се посочва в съобщението. Двамата съпрузи обявяват раздялата си, за да продължи всеки от тях живота си с "достойнство и чест". 

"Любовта между нас продължава, развиваща се по различни начини, които тепърва трябва да бъдат опознати и изживени. Освобождаваме се един от друг, за да можем да се научим да бъдем онези хора, към които се стремим. И двамата изпитваме непоколебима преданост към този свещен живот и нашите деца, които искаме да научим на това, какво е възможно", завършват те.

42-годишният Момоа и Боне, на 54 години, започват своя романс през 2005 г., а в края на 2017 г. сключват брак. Въпреки разликата в годините, тя е с 12 години по-възрастна, те живееха в хармония. Имат син и дъщеря. Преди това красавицата Боне, която стана популярна с участието си в "Шоуто на Козби" и спинофа "Различен свят", бе омъжена за музиканта Лени Кравиц, с когото са родители на още по-голямата красавица Зоуи. Когато минали под венчило, Лиза била на 20 години, а Лени на 23.

За връзката с Момоа тя казва, че не била точно любов от пръв поглед, но от когато се срещнали една вечер в джаз клуб, били неразделни.

Същата вечер той поискал да го закара до дома му и Лиза се съгласила, след което спрели в една кръчма за по чаша бира и се разговорили: "В този момент дойде любовта, беше истинска и той не избяга, както правят повечето мъже. Той просто ме вдигна като перце, метна ме през рамо и ме въвлече в живота си - като пещерен човек". Първото им дете, дъщеря им Лола се роди през 2007 г., а синът им Накоа-Уолф- година по-късно. Лиза е известна с афинитета си към вълците и отглежда няколко полувълци в имението си, така че името на момчето не е изненада. Джейсън и Лени даже бяха приятели.