Даниел Петканов наруши пазеното досега от своя страна мълчание, позволявайки си за първи път да коментира публично темата за раздялата им с Александра Богданска. В почти половинчасово видео, споделено в личния му YouTube канал, той призна, че от двама им действително той е пожелал да сложи край на отношенията им, потвърждавайки казаното от доскорошната му половинка, която неотдавна категорично отрече да стои зад краха на техния брак. В кадрите Лудия репортер обясни подробно ситуацията, довела до решението му, като опроверга твърдението, че до него е довело наличието на трети човек, намесил се във връзката им, създавайки любовен триъгълник.

Вижте снимки на Даниел и Алекс >>

От думите му става ясно, че той не е оставил майката на детето си понеже е спрял да я обича, напротив, журналистът открито заявява, че продължава да изпитва силни чувства към нея, но в определен момент просто е започнал да се чувства притиснат и напрегнат от нейните изисквания, които не е успял да покрие.

"Тя желаеше да бъда точно толкова амбициозен, работлив и социален, колкото нея. Това не е лошо, но в крайна сметка ако някои неща не ти идват отвътре, не се получава", каза той, разяснявайки, че различните обороти, през които водели живота си, постепенно довели до разминаването и отчуждаването им.

Доскорошният водещ на "България търси талант" обаче почерта, че изреченото от него съвсем не означава, че по цял ден лежи на дивана, бездействайки, а че методите му за постигане на неговите цели са различни от тези на Александра, която работела неуморно за сбъдването на своите - факт, отричащ изцяло, че тя е меркантилна златотърсачка, както уточни той.

Някогашният участник в предаването "VIP Brother" не скри, че споменатите вече обстоятелства са го накарали да предприеме единствената крачка, която според него е била в състояние да го съхрани като човек и мъж, служейки като добър пример за сина им Габриел, а именно да жертва брака си, вместо да се примири със ситуация, носеща му неудовлетворение. Естествено, това не станало веднага, тъй като той мислел, че може да се промени и дори водел вътрешна борба със себе си, но нещата така и не се получили.

"Няма да се събираме, не бързайте да съдите. Просто съм прям, защото досега не съм коментирал случилото се. Видеото не е и покаяние за развода, аз заставам зад решението си и знам, че това е изпитание, което ще направи всички ни по-силни", написа той към публикацията си.

"Давам си сметка, че моето желание за развод ще се отрази на Габриел, а той е най-важното нещо в нашата връзка. Аз съм от бащите, които активно участват в растежа и развитието на детето. По никакъв начин, каквото и да се случва в моя или в нейния личен живот, не искам това да рефлектира върху него. Алекс е човекът, който е с родителските права. Аз съм човекът, който плаща издръжка. В случая тя е минималната, тъй като Алекс е абсолютно самостоятелна и няма нужда дори и от тези средства, но така или иначе това си е по закон", обясни Петканов, допълвайки, че времето на детето се разпределя поравно между двамата родители - по една седмица при майка му, а след това една при баща му.

За всички свои почитатели, питащи се как е след развода, той сподели, че с всеки изминал ден се чувства все по-добре и по-енергичен. От казаното във видеото става ясно, че в него отново се заражда желание за живот и той отново е започнал да се храни здравословно, да спортува и да се вижда с други хора.