Арнолд Шварценегер разкри, че е претърпял операция миналата седмица за поставяне на пейсмейкър и се "чувства страхотно".

В последния епизод на подкаста си "Arnold's Pump Club", който се излъчи в началото на седмицата, холивудският актьор и бивш губернатор на Калифорния каза: "Миналия понеделник претърпях операция за пейсмейкър и станах малко повече машина."

Шварценегер заяви, че споделянето на новината "противоречи на толкова голяма част от възпитанието ми в Австрия, където никой никога не е говорил за медицински проблеми. Всичко, свързано със здравето, се пази единствено за теб самия."

Въпреки това, 76-годишният екшън герой, който каза, че е роден с бикуспидна аортна клапа - вроден сърдечен дефект - каза, че е получил толкова много съобщения от хора, родени със същото здравословно състояние, "които ми споделят, че говорейки за моите операции за смяна на клапа, им давам кураж и надежда да се справят."

През 1997 г. Шварценегер претърпя смяна на белодробна клапа, която подпомага притока на кръв от сърцето към белите дробове.

През 2018 г. той претърпя нова операция на отворено сърце, за да замени стареещата белодробна клапа, която му беше поставена. А две години по-късно мина през операция за смяна на аортната си клапа, която помага на кръвта да тече от сърцето към останалата част от тялото.

Шварценегер каза, че лекарите са го посъветвали, че е време да премине през последната, "защото някакъв белег от предишната ми операция е направил сърдечния ми ритъм неравномерен. Беше така от няколко години."

"Справям се страхотно. Оперирах се в понеделник и в петък вече бях на голямо екологично събитие с моята приятелка и друга фитнес кръстоноска Джейн Фонда", каза Шварценегер. "Никой никога не би си помислил, че започнах седмицата с операция", каза той, благодарейки на медицинския екип в клиниката в Кливланд. Той добави, че трябва да ходи на редовни прегледи и "това е животът с генетичен сърдечен проблем. Но няма да ме чуете да се оплаквам.

"Все още съм тук заради медицинските иновации и съм много усърден да поддържам връзка с моите лекари и да ги слушам", каза и добави, че майка му си е отишла през 1998 г. от същата болест, след като не е слушала лекарите и не си е направила интервенцията.

Актьорът, който миналата година направи своя телевизионен дебют в сериала в екшън приключението на Netflix "Fubar", каза: "Не мога да правя сериозните си тренировки във фитнеса известно време, но ще бъда 100% готов за "Fubar" следващият месец."