И Арнолд Шварценегер влезе в клуба на оплакващите се от старостта, която ги спохожда.

По време на интервю в шоуто на Хауърд Стърн 76-годишният актьор разкри, че се чувства като "повредена стока" и сподели, че признаците на стареене са "гадни", пише "Daily Mail".

Шварценегер разкри, че се бори с това, което вижда в огледалото, след като е прекарал по-голямата част от живота си в солидна форма като шампион по културизъм и екшън герой на Холивуд. Макар че седемкратният шампион на "Мистър Олимпия" знае, че повечето хора се сблъскват с една и съща криза на застаряващото тяло, той изтъкна, че повечето хора не знаят какво е усещането да преминеш от идеализираната физика на "Супермен" към средностатистически мъж. "Странно е чувството, когато цяло живот са те възхваляли, че имаш страхотно тяло...Впрочем повечето хора никога не са били във форма. Така че какво означава излизането от форма за тях? Те винаги са били едни и същи. Само с времето то става по-грозно", обяснява той.

Въпреки че звездата от "Терминатор" уточни, че изглежда по-добре от "повечето" хора на неговата възраст, той все още не е доволен. "Когато бях по-млад, никога не съм си мислил, че това би могло да се случи."

Освен мнението за физиката си, той разкри още, че яде само по два пъти на ден: закуска и вечеря. По негови думи всичко се е променило след операцията на сърцето, която претърпява, когато е на 50-годишна възраст, и която го е накарала да се почувства като "повредена стока". "Тогава за пръв път се почувствах уязвим", споделя той. Актьорът допълва, че след операцията лекарят му бил казал да не вдига тежко и да внимава повече, тъй като това оказва влияние на клапите на сърцето.

Освен това Шварценегер заяви, че не смята, че животът е същият, както когато е бил на 30 или 40 години, "когато си можел да правиш всичко и не е трябвало да мислиш за нищо". "Но дали съм разстроен от това? Не, защото не мога да направя нищо по въпроса." Опитва се да приема всичко, което се случва, включително и предизвикателствата, които се появяват на пътя му. "Това е единственият избор, който имаме" - казва той, и добавя: "В крайна сметка съм на 76 години. Пълен съм с енергия. Пълен съм с ентусиазъм. Толкова съм мотивиран и развълнуван, колкото и когато бях на 30 години. Просто виждам пред себе си планини, които трябва да изкача."

Иначе предстоящата книга на Шварценегер - "Бъди полезен: Седем инструмента за живота" ще излезе на пазара на 24 октомври. В нея той споделя седемте си правила, които следва, за "постигане на цели в живота"