"Кралица Елизабет е все още жива. Наши източници твърдят, че тя не е починала, въпреки слуховете, но е в "лоша форма", гръмна "Radar online", коментирайки спекулации из Туитър и други мрежи.

Според техни източници кралското семейство "прави финални планове" на фона на заболяването й от Covid-19 и че семейството "се готви за най-лошото", макар че те отчаяно не искат тя да свърши така.

Мълвата тръгнала след пост в инстаграм страницата с почти 3 милиона последователи. В него създателят на "Hollywood Unlocked" Джейсън Лий твърди, че получена от вътрешни лица информация сочи, че Елизабет Втора е загубила живота си.

Журналистът Омид Скоби, чийто ресор е кралското семейство, също опроверга слуховете за смъртта й.

"Не, този набиращ популярност слух, който започна в Инстаграм, не е верен", написа той в Туитър.

Дайо Окевале, началник на кабинета в Камарата на лордовете, също каза в парламента, че съобщенията за смъртта на кралицата са "фалшиви" в пост в Туитър.

На 19 февруари, той също е посветил пост на Кралицата. На следващия ден бе обявено, че е заразена.

Бъкингамският дворец обяви в неделя, че кралицата, която е на 95 години, страда от леки, подобни на настинка симптоми, след като е дала положителна проба за COVID-19. Във вторник от двореца казаха, че Елизабет продължава да страда от симптоми, подобни на настинка.

Оттам не коментират слуховете, а публикуваха кадри, на които принц Уилям и леля му Ан награждават инвеститори на специална церемония, от което личи, че всичко е спокойно и в норма.