Брад Пит спря снимките на новия си филм за Формула 1, които се провеждат Обединеното кралство, в знак на солидарност с продължаващата в Холивуд стачка. Според вестник "Daily Tlegraph" той подкрепя исканията на протестиращите зад океана актьори и сценаристи.

Освен това работният процес по второто продължение на научно-фантастичната лента "Deadpool", който също се състои в Лондон, бяха временно прекратени в подкрепа на демонстрациите зад океана. В него главната роля, както и в предишните части, се играе от актьора Райън Рейнолдс, като този път към него се присъединяват Дженифър Гарнър, която се очаква да влезе в обувките на култовата си героиня Електра за първи път от почти две десетилетия насам, както и Хю Джакмън, който трябва да изиграе наново емблематичния си персонаж - Върколака от "X-Man".

Стачката на Гилдията на екранните актьори и Американската федерация на телевизионните и радио артисти (SAG-AFTRA), представляваща интересите на около 160 хиляди представители на индустрията, започна на 14 юли и на практика спря цялото производство на студиата в Меката на киното, припомня БТА. Знаменитостите настояват за по-високи заплати и компенсации за извънреден труд, както и за ограничаване на използването на изкуствен интелект във филмовата продукция.

Режисьор на новия филм на Брад Пит, който разказва историята на измисления автомобилен състезател Сони Хейс, е американецът Джоузеф Косински, известен с екшъна "Топ Гън: Маверик" (Top Gun: Maverick, 2022).