Популярната турска актриса Сонгюл Йоден, която е добре позната на българската публика с ролята си на Инджи в телевизионния сериал "Перла", в който си партнира с Къванч Татлату, за втори път през живота си извървя пътя до брачния олтар под звуците на Менделсон. Преди два дни тя и партньорът ѝ - бизнесменът Арамн Бичакчи, размениха своите обети пред погледите на най-близките си хора и днес официално са съпрузи.

Заради пандемията от новия коронаворус, завладяла целия свят, сватбената церемония се проведе в тесен кръг, а мястото, на което младоженците официално се врекоха в любов един на друг, беше домът им в Инстанбул, пише турският вестник "Hürriyet".

Вижте снимки >>

За големия ден 41-годишната брюнетка се спря на нежна бяла рокля с етикет "Barrus London", чиято кройка стигаше до земята. Върху дълбокото V-образно деколте на тоалета минаваше фина дантела с флорални мотиви, от която бяха изработени и дългите ръкави на дрехата.

Външният ѝ вид се допълваше от дълъг воал, а единственият аксесоар, който носеше, бе изящна тиара с бляскави камъни, наподобяваща венец от цветя. Косата ѝ беше значително по-къса от времето, когато все още се излъчваха епизодите на турската поредица, а за събитието тя бе накъдрена.

Интересен бе и изборът на облекло на младоженецът, който обърна гръб на класическото черно и подобно на булката, се спря на белия цвят.

Сонгюл, която е родена на 17 февруари 1979 г. в Диарбекир, но е израснала в Анкара, където баща ѝ се мести, докато тя е все още дете, минава под венчилото за втори път. Първият ѝ брак е с колегата ѝ Джанберк Учужду, с когото се развеждат през 2008 г.

Според пресата в южната ни съседка те се разделят заради ревността на мъжа ѝ, който по онова време изпитва съмнения, че половинката му има отношения с екранния си партньор - бившият спортист и модел Татлату. Двамата с Учужду нямат деца.

В превод от турски името на Сонгюл означава "последна роза". Преди славата да я застигне с появата ѝ на малкия екран, тя участва в множество театрални постановки. През 2001 г. е първото ѝ участие в мини сериал, носещ името "Vasiyet", а последното през 2011 г. в "Другите отчаяни съпруги".

В своята родина Йоден е една от любимките на публиката, които я обичат заради красотата ѝ и благия ѝ характер.