Звездата от "Спайдърмен: Няма път към дома" Том Холанд разкри, че е трезвен от една година и четири месеца.

Пред изданието Entertainment Weekly британецът споделя, че докато е изучавал героя си, в който се превъплъщава, е провел разговори с психиатри, а срещите с тях, всъщност, са му дали информация и за личния му живот.

"Физическите аспекти на работата не са ми чужди, защото се занимавам с екшън филми", обяснява той. "Но психическият аспект наистина ме пречупи и ми отне много време да се възстановя след това, за да се върна към реалността."

След девет месеца снимане Холанд осъзнава, че е време да се откъсне от героя си, в името на здравето си. "Виждах себе си в него, но в личния си живот си спомням, че малко се сринах вкъщи и си помислих: Ще си обръсна главата. Трябва да си обръсна главата, защото трябва да се отърва от този герой". Том се надява, че след неговия опит зрителите "ще имат повече уважение и съчувствие към хората, които имат проблеми с психичното здраве".

"Надявам се, че хората ще се почувстват образовани относно силата на психичното здраве, борбата [и] нашите невероятни способности да оцеляваме", добави той, пише изданието Page Six.