Авторът на нова книга твърди, че принц Чарлз е членът на кралското семейство, който повдигнал въпроса относно цветът на кожата на бъдещите деца на принц Хари и Меган Маркъл, пише Radaronline.

Това разкритие идва, след като Меган и Хари пуснаха шокираща бомба по време на интервюто си с Опра Уинфри по-рано тази година. Тъй като Маркъл е от смесен произход, двойката каза, че неназован член на семейството им е попитал какъв ще бъде тонът на кожата на децата им, когато се родят.

Книгата, публикувана във вторник, е озаглавена "Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan" и е написана от Кристофър Андерсен.

 

Снимка: Getty Images

Според съобщенията, вътрешен човек разкрил на сутринта, когато Хари и Меган обявили годежа си, че Чарлз попитал съпругата си Камила: "Чудя се как ще изглеждат децата?"

Източникът твърди, че Камила била "донякъде изненадана" от въпроса и отговорила: "Ами, абсолютно прекрасни, сигурна съм".

След разкритието говорител на принц Чарлз каза: "Това е измислица и не си струва повече коментари". Представители на Меган и Хари също не са заявили позиция по въпроса, според "New York Post".

По време на интервюто пред Уинфри двойката каза, че е имало "притеснения и разговори за това колко тъмна може да е кожата на Арчи и затова са се оттеглили.

"Въпросът, поставен от Чарлз, се повтаряше по по-малко невинен начин из залите на Бъкингамския дворец", пише Андерсен, цитирайки клюките им между дворцовите съветници. Чарлз е казал на най-малкия си син, че е "прекалено чувствителен по въпроса".

Твърди се, че братът на Хари принц Уилям също смята коментара за "нетактичен", но "не е признак на расизъм в семейството".