Актьорът Бил Мъри призна, че поведението му е довело до оплакване от дама и до прекратяване на снимките на нов филм, съобщи Асошиейтед прес.

В първия си коментар по повод прекратяването на снимките на "Being Mortal'' ("Да бъдеш смъртен") актьорът и комик описа инцидента като "различие в мненията", но отказа да поясни какво се е случило, допълва БТА.

"Направих нещо, което смятах за смешно и което не бе възприето като такова", каза актьорът в интервю за тв канала Си Ен Би Си по време на годишната среща на акционерите на "Бъркшър хатауей". "Филмовото студио пожела да постъпи правилно, искаха да проверят всичко, да разследват и затова спряха продукцията", обясни Мъри и добави, че със замесената в случая жена, чието име не споменава, разговарят и "се опитват да се помирят".

Той не каза кога и дали снимките ще бъдат подновени и дали ще продължи участието си във филма.

"И двамата сме професионалисти", каза Мъри за дамата.

"Харесваме работата на другия. Мисля, че се харесваме и ако не можем да се помирим и да си имаме доверие, няма смисъл да продължаваме да работим заедно или да правим филма", допълва актьорът.

Комикът от "Ловци на духове" и "Слуги и господари", който е на 71 години, смята, че фактор за случилото се е промяната в разбирането за подходящ хумор. "Това е голяма поука за мен. Светът е различен от този, който бе, когато бях дете. Това, което винаги като дете съм мислел за смешно, не винаги се смята за смешно днес. Нещата се променят и времената се менят, затова за мен е важно да го разбера", каза той.

От компания "Сърчлайт пикчърс" потвърдиха прекратяването на снимките, но отказаха подробности заради продължаващото вътрешно разследване.

Сайтът Дедлайн съобщи, че оплакването срещу Мъри е направено през април и миналата седмица са спрели снимките на "Being Mortal'' с участието на Бил Мъри, Кики Палмър и Азиз Ансари, който е сценарист, режисьор и продуцент на филма по книгата на хирурга д-р Атул Гауанде. Снимките са започнали в Лос Анджелис през март.