Екшън звездата Том Круз работи над филм, който ще бъде заснет в космоса, оповести НАСА, цитирана от Ройтерс.

"НАСА е развълнувана да работи заедно с Том Круз над филм, който ще бъде заснет на борда на Международната космическа станция (МКС). Нуждаем се от медиите, за да вдъхновим ново поколение инженери и учени, които да превърнат амбициозните планове на НАСА в реалност", написа в Туитър ръководителят на американското космическо ведомство Джим Брайдънстайн. 

Вижте снимки на Том >>

Той не даде повече подробности, но туитът идва след информация на Deadline, че Круз работи заедно с предприемача Илон Мъск - основателя на "Space X" и съосновател на "Tesla", над онова, което ще бъде първият заснет в космоса игрален филм. Въпросният филмов проект е в ранен стадий от разработването му.

57-годишният Том Круз е известен с това, че сам изпълнява каскадите във филмите, в които участва - пилотира изтребители в предстоящия да излезе по екраните "Топ Гън: Маверик", увисна на крилото на самолет в "Мисията невъзможна: Престъпна нация", покатери се по фасадата на най-високия небостъргач в света Бурдж Халифа в Дубай в "Мисията невъзможна: Режим Фантом", припомня БТА. През февруари снимките на "Мисията невъзможна 7" в Италия бяха отложени заради пандемията от новия коронавирус.