Казват, че старата любов ръжда не хваща, а ако съдим по отношенията на Дженифър Лопес и Бен Афлек, това като че ли е самата истина. Още откакто преди седмици папараци заснеха как двете звезди се возят заедно в автомобил из улиците на Лос Анджелис, техните фенове не спират да се питат дали те отново са двойка... Е, според американската медия отговорът е - да!

В последно време презокеанската преса не спира да публикува гръмки заглавия, спекулиращи с отношенията между тях, но след като певицата и актьорът прекараха едноседмична ваканция в курорта "Yellowstone Club", разположен в щата Монтана, изданията категорично отсякоха "Бенифър се завърна". Сега обаче твърдението им бе потвърдено от близък на латино дивата, който разказа пред сп. "People", че любовта помежду им отново се е разгоряла с пълна сила, точно както в миналото.

Вижте снимки на Джей Ло и Бен Афлек >>

"В началото Бен, който също неотдавна прекрати връзката си с Ана де Армас, се свърза с Джен като приятел, за да разбере как се справя с раздялата с Алекс", споделя източникът, обяснявайки, че звездата от "Батман срещу Супермен" по традиция понякога е звънял на Лопес през годините, за да е сигурен, че тя е добре.

Според него обаче сега нещата са станали доста по-сериозни. Нещо повече, в отговор на всички хора, според които Афлек е постъпил некоректно към Родригес, възобновявайки романса си с Лопес, източникът на списанието каза: "Това по никакъв начин не бе неуважително към Алекс, защото годежът им вече бе разтрогнат. Всичко бе приключило. В момента Бен и Джен се чуват всеки ден и постоянно кроят нови планове. Тя е много развълнувана как вървят нещата".

Междувременно Алекс показа пред своите 4 милиона последователи в Инстаграм, че все още не е преодолял загубата на своята любима, очаквайки тя да размисли и да се върне при него. Преди дни той сподели в социалната мрежа снимка, на която позира пред фотографския обектив по време на вечеря с двете си дъщери Наташа и Ела. На изображението се вижда, че пред трите празни места на масата, където навярно преди са стоели Дженифър и близнаците ѝ Ема и Макс, също са поставени комплекти от прибори за хранене, които не само подчертават липсата на тримата, но също така изразяват надеждата на бившия спортист скоро те отново да се върнат в живота му.

"Тази гледка ме натъжава", коментира един от последователите му в платформата.

Афлек и Лопес започнаха да се срещат през 2002 г., след като се запознаха на снимачната площадка на продукцията "Трудна свалка". Едва няколко месеца по-късно - през ноември, той ѝ предложи брак с пръстен "Harry Winston", украсен с рядък розов диамант, чиято стойност бе 1,2 милиона щатски долара. На следващата година обаче, дни преди церемонията, насрочена за септември, двамата отмениха сватбата си, а в първите дни на януари 2004 г. потвърдиха, че са заедно.

Снимка: Getty Images