Всяко момиче си мечтае да бъде принцеса. А една от най-красивите принцеси безспорно си остава британската принцеса Даяна. И макар че тя загуби живота си по ужасен начин в катастрофа в Париж през 1997 г., нейното име и образ всеки ден се появяват в международните и родни медии и в социалните мрежи.

Вижте снимки на Даяна >>

Ако сте се питали защо принцеса Даяна е била толкова красива, то това видео, запечатало стари, но златни кадри, което едва сега се появи в социалните медии, дава недвусмислен отговор на този въпрос... Защото се е доверявала за грима си на своя син принц Уилям.

Клипът е от 1985 г. и показва как 3-годишният принц Уилям помага на принцеса Даяна да се гримира. В клипа Уилям нежно потупва лицето на майка си с пудра, а тя му се усмихва. Младият принц носи карирана риза и яркочервени къси панталонки, а Даяна е облечена със синя рокля на цветя.

Трогателните кадри са част от задкулисно видео от известна кралска фотосесия с участието на Даяна, Уилям и Хари, който тогава е само на 1 годинка. На няколко от последните снимки, направени от фотографа Тим Греъм, Уилям и Хари са седнали на пианото в дома си в двореца Кенсингтън, а Даяна стои зад тях. Снимките са едни от най-емблематичните за ранното детство на Уилям и Хари.

БТА

Образът на принцесата отново попада в полезрението на обществения интерес през последните дни и седмици заради успеха на сериала "Короната", както и заради интервюто, което Даяна дава пред журналиста от BBC Мартин Башир. В него тя говори за разпадането на брака си с Чарлз и произнася репликата, останала изключително ключова и до днес "Бяхме трима в този брак. Беше малко пренаселено!", визирайки връзката на принц Чарлз с Камила Паркър, която понастоящем е вече негова законна съпруга.

БТА