Изключителен с таланта и желанието си непрекъснато да открива нови музикални хоризонти, 17-кратният носител на "Грами", Стинг, събира най-популярните си дуети в нов албум, озаглавен Duets. Той ще излезе на 27-ми ноември на стандартно CD, а на 18-ти декември - на плоча.

От мелизматичния копнеж в "Desert Rose" с припяванията на Шеб Мами и наситения груув на "It"s Probably Me" с Ерик Клептън, до приповдигащия регетон трак 44/876 с Shaggy, който донесе на Стинг 17-тата му награда ГРАМИ, съвместните проекти на изпълнителя са крайъгълни камъни в канона на популярната музика.

За да отпразнува музикалните си партньорства, Стинг оформя специална колекция с най-любимите свои и на публиката дуети, които реализира през забележителната си музикална кариера със звезди като Mary J. Blige, Хърби Ханкок, Ерик Клептън, Ани Ленъкс, Шарл Азнавур, Милен Фармер, Shaggy, Мелъди Гардо, Gashi и други.

Снимка: Animato Music / Universal Music Group

Албумът Duets включва и чисто нова, неиздавана преди песен, "September", с италианската звезда Zucchero. Неин продуцент е самият Стинг, а миксът е дело на 4-кратния носител на "Грами" - Робърт Ортън.