Стивън Тайлър ще трябва да почака още малко, за да се върне на сцената, тъй като лекува сериозно нараняване на гласните струни, отбелязва CNN.

75-годишният певец е увредил сериозно ларинкса си, според изявление, публикувано на официалната страница на "Aerosmith" във Фейсбук. Затова групата отложи останалите дати за 2023 г. от прощалното си турне "Peace Out" за следващата година.

"Към нашите фенове: За съжаление, проблемите на Стивън с гласа са по-сериозни, отколкото първоначално се смяташе. Неговият лекар потвърди, че в допълнение към увреждането на гласните му струни, той е получил и т. нар. фрактура на ларинкса си, което изисква постоянни грижи", се казва в изявлението.

Изявлението включва лична бележка от Тайлър, който пише: "Сърцето ми е разбито, че не съм там с "Aerosmith", моите братя и невероятните "Black Crowes", разтърсващи с най-добрите фенове в света. Обещавам, че ще се върнем веднага щом можем!"

По-рано този месец Тайлър и групата обявиха, че той е претърпял увреждане на гласните струни и последващо кървене, което наложи да си вземе почивка от пеенето за тридесет дни.

Фрактура на ларинкса (хрущяла му) е рядко заболяване по-малко от 1% от всички тъпи травми.