Стотици приятели, фенове и близки на вокалиста на P.I.F. Димо Стоянов го изпратиха днес в столицата. В понеделник стана ясно, че музикантът е изгубил битката с коронавируса. Поклонението в София започна малко преди 12 ч. в столичната църква "Свети Седмочисленици", където се бяха събрали много от колегите на основателя и вокалист на група P.I.F.

"Димо ще го запомним с това, че е много добро момче. Не е случайно това, че тази група има една изключително вярна и много голяма публика. Всички усещаха инстинктивно, че той е много добър човек - това е едното. Второто - безкомпромисния дух, с който правеше музика", коментира Саня Армутлиева.

Вижте снимки от поклонението на Димо >>

"С  прекрасните му дълги мигли, с уникалния музикален талант и с наистина детското сърце, което носеше", така ще запомни Димо актьорът Деян Донков.

Деян Донков на поклонението на Димо от P.I.F.

Снимка: БТА

"Винаги е бил човек на идеите, много талантлив и неподправен", добави Орлин Павлов пред bTV.

В родния град на Димо - Варна, на плажа пред един от клубовете, където P.I.F. често свиреха, също имаше организирано сбогуване с вокалиста.

поклонението на Димо от P.I.F. на плажа във Варна

Снимка: BulFoto

Хората направиха трогателен помен в култовото плажно заведение. Опечалените поднесоха цветя пред портрета на Димо на плажа, а след това символично го изпратиха като ги хвърлиха в морето.

Димо Стоянов беше настанен с Covid-19 в столична болница. Близките му търсеха донор на кръвна плазма и такъв в крайна сметка бе открит, но за съжаление музикантът не успя да надвие болестта и да се прибере вкъщи здрав и усмихнат, както на всички им се искаше. Димо почина на 45.

Часове след смъртта му съпругата му написа трогателно послание:

"Любов моя, сърцето ми отлетя с теб. Ти винаги си бил бялата лястовица, едната птичка, която успяваше да направи пролет наоколо, човекът, който събира и обединява хората около себе си, от където и да мине. Най-любими ми бяха сутрините, обедите и вечерите с теб. Ще се видим у дома..."

Димо и Люба имат две деца - Ая на 6 години и Елизабет на 1 годинка.