Певицата Сюзан Бойл се страхувала, че няма никога да може да пее отново, след като претърпяла инсулт, съобщи телевизия ВВС.

Шотландската изпълнителка изненадващо се завърна на сцената на музикалното предаване, която я направи известна през 2009 г. - "Великобритания търси талант".

Бойл, която е на 62 години, се появи в неделя на финала на шоуто, което беше спечелено от комика Виго Вен.

Тя се включи в изпълнение на творба от "Клетниците", докато течеше преброяването на гласовете преди обявяването на победителя.

Сюзан Бойл шокира зрителите, като разкри пред водещите, че се е разболяла през април 2022 г. Тя стана популярна през 2009 г., след като участва в третия сезон на популярното шоу, припомня БТА. Тогава жената, която смая всички с гласа си, представи "I Dreamed a Dream" от "Клетниците" и въпреки че зае второ място във финала кариерата ѝ се разви много бързо.

Сюзан Бойл пя пред покойната кралица Елизабет Втора, пред американски президент и папа.

След като се включи в изпълнението на песен от "Клетниците", на въпрос как се чувства на сцената на "Великобритания търси талант" 14 години по-късно, тя обяви, че е боледувала.

"Чувствам се страхотно", каза тя. "Всъщност е още по-специално за мен, тъй като миналия април претърпях лек инсулт. Борих се като луда, за да се върна на сцената. И го направих".

След първото си излизане на сцената на шоуто Сюзан Бойл продаде над 20 милиона копия от албумите си и получи две номинации за награда "Грами".