Актрисата Тараджи Хенсън, позната на публиката най-вече с ролята си в сериала "Империя", се е разделила с годеника си Келвин Хейдън.

50-годишната актриса потвърди в интервю тази седмица, че с играча от Националната футболна лига на САЩ са развалили годежа. 37-годишният Хейдън предложи брак на актрисата през май 2018 г. след двегодишна връзка. Тараджи Хенсън сподели, че са ходили на терапия за двойки, но и това не е успяло да спаси отношенията им.

"Моето щастие не е негова отговорност и неговото не е моя", обясни актрисата. "Първо трябва да се научим да сме щастливи сами, за да можем да бъдем щастливи и заедно. Така че, когато едната страна носи цялата тежест на връзката, нещата няма как да се получат. Трябва да проявяваш разбиране, но не трябва да губиш себе си в този процес", допълва звездата.

През април сподели пред ET, че планирането на сватбата е в застой заради пандемията, но с годеника ѝ са искали да се венчаят през юни, припомня списание People.

Слухове за раздяла се появиха през септември, когато актрисата отпразнува рождения си ден в Мексико без годеника си и без годежен пръстен.