Американският режисьор Куентин Тарантино е наложил тотална забрана на мобилните телефони на снимачната площадка на "Имало едно време в Холивуд", под риск от уволнение за актьорите, пише Контактмюзик.

56-годишният кинотворец не желаел нищо да разсейва екипа, в който главните роли играят Брад Пит и Леонардо Ди Каприо, за да може всички да се съсредоточат върху работата си. За тези драконовски мерки разказа Тимъти Олифант, който играе в продукцията, допълва изданието, цитирано от БТА.

"Тарантино заяви на всички - "Всички смартфони са аут! Край! Няма предупреждения, няма прошка! Хвана ли някой - веднага си тръгва вкъщи. И не си мислете, че разказвам приказки!", каза той.

Вижте още снимки на режисьора, Пит и Ди Каприо >>

Олифант си спомня, че извън снимачната площадка имало малка кабинка, в която хората можели да си проверят мобилните устройства. Там те ги оставяли, преди да се отиде на снимки. Ако трябвало да се обадят на някого, пак отивали в кабинката!".

Според Олифант ограниченията били досадни, но си струвало, защото за всеки от екипа било голяма чест да работи с Тарантино. Самият режисьор признал, че това е най-личният филм в кариерата му и той смятал да вложи всичко в него. Поради тази причина изисквал и от всички останали максимална концентрация. Олифант през цялото време се страхувал да не чуе отнякъде позвъняване на смартфон, защото с неговия притежател щяло да бъде свършено откъм участие в продукцията.