Холивудските суперзвезди Брад Пит и Леонардо ди Каприо, както и режисьорът Куентин Тарантино, който ги събра за първи път в новия си филм "Имало едно време в Холивуд", бяха посрещнати ентусиазирано на кинофестивала в Кан, както от публиката, така и от критиката, съобщиха световните информационни агенции.

Вижте още снимки >>

Публиката аплодира "Имало едно време в Холивуд" седем минути след края на прожекцията.

Куентин Тарантино отдаде почит на фестивала, който привлече вниманието върху него с наградата "Златна палма" за "Криминале" преди 25 години.

"Кан промени живота ми. Дойдох с "Глутница кучета" през 1992 г. като дребен независим режисьор и след това обиколих света" - каза той.

Режисьорът с главните герои във филма и съпругата си

Снимка: AP/БТА

Филмът е "шокираш, завладяващ, брилянтно заснет", написа Питър Брадшоу от вестник "Гардиън", присъждайки му пет звезди.

"Куентин Тарантино е роден, за да заснеме този филм" - заяви в Туитър пък Джо Утичи от "Дедлайн".

"Това е най-личният филм на Тарантино", написа пък специализираното издание "Плейлист".

"Той винаги е бил много стилен, но тук си завладян от действащите лица. Брад Пит беше великолепен, също и Ди Каприо, двамата бяха страхотни", коментира и Дана Кенеди, журналист от "Дейли Бийст".

"Насилие... Много насилие.. Кръв", добави колегата й Уадад Хашишу от Хонаалирак, с което потвърди, че Тарантино не е изневерил на характерния си стил в киното.

Преди премиерата на "Имало едно време в Холивуд" култовият режисьор призова феновете си в Туитър да не разкриват сюжета на филма. "Който обича киното, ще ме разбере", заяви той.

Филмът - история за магията на киното и актьорските неволи, беше най-очакваният в основната конкурсна програма на кинофестивала. Действието в него се развива в края на 60-те години на миналия век - епохата на хипитата в Лос Анджелис. Там се кръстосват пътищата на актьора от телевизионни уестърни Крис Долтън (Леонардо ди Каприо) и неговия дубльор в каскадите Клиф Бут (Брад Пит). В търсене на холивудска слава двамата мъже, които са съседи на Шарън Тейт - младата съпруга на режисьора Роман Полански, която е убита, се изправят и пред други знаменитости от калибъра на Брус Лий и Стив Маккуин. Във филма участват също Дакота Фанинг, Марго Роби, Бърт Рейнолдс, Емил Хърш, Ал Пачино.