За да е успешен един музикален изпълнител, е важно да притежава стил, класа, талант, отношение, атрактивна външност и не на последно място - хитове. Разбира се, с последното малко изпълнители биха се справили сами и затова си имат мениджъри, преценяващи кои песни биха донесли успех. Понякога обаче мениджърите преценяват абсолютно грешно и най-вероятно съжаляват дълго след това. Безброй са случаите, в които даден изпълнител отказва да запише песен, впоследствие превърнала се в световен хит, но в нечие друго изпълнение. Трябва да отбележим, че някои от тези парчета можеше и да нямат такъв успех, записани от друг певец или група.

Ето 10 от топ хитовете в музиката, които първоначално са били написани и предназначени за други изпълнители, а не за тези, които са ги записали.

"Umbrella": Риана вместо Бритни Спиърс

Риана - Бритни Спиърс

Снимка: Getty Images

В изпълнението на Риана и Джей Зи песента печели множество награди, сред които "Най-добра колаборация с рап-изпълнител" и "Песен на годината" на сп. Billboard през 2007 г. Това най-вероятно кара Бритни Спиърс да си обръсне главата от яд, тъй като бъдещият тогава хит е предложен първо на нея. Мениджърите ѝ обаче отхвърлят идеята, тъй като вече имат достатъчно материал за новия ѝ албум по онова време.

"Telephone": Лейди Гага вместо Бритни Спиърс

Лейди Гага - Бритни Спиърс

Снимка: Getty Images

Лейди Гага и Бионсе правят тази песен хит в световен мащаб. Смятаме, че това е бил моментът, в който Бритни Спиърс окончателно решава да спре с наркотиците, тъй като очевидно влияят на преценката ѝ. Авторът на "Telephone" е самата Лейди Гага, която пише песента специално за Спиърс. Тя обаче не одобрява творбата и отказва да я запише. Не ги преценява добре нещата Бритни.

"Rock Your Body": Джъстин Тимбърлейк вместо Майкъл Джексън

Майкъл Джексън - Джъстин Тимбърлейк

Снимка: Getty Images

Авторите на песента са Джъстин Тимбърлейк и Фарел Уилямс, но композицията е предназначена не за кого да е, а за Майкъл Джексън. Той обаче отхвърля идеята и това се оказва добре дошло за Тимбърлейк, който записва песента в свое изпълнение. Благодарение на нея започва бляскавата му кариера, a "Rock Your Body" се превръща в световен хит и номер едно в Америка и Австралия.

"I Don't Want To Miss A Thing": Aerosmith вместо Селин Дион

Aerosmith - Селин Дион

Снимка: Getty Images

Всеки е чувал песента на Aerosmith и малко очи са останали сухи след въздействащото изпълнение на Стивън Тайлър. Песента от саундтрака на филма "Армагедон" обаче е предназначена не за рокаджиите, а за Селин Дион. Ръководителите на филма искат изпълнението да има огромно емоционално въздействие, а успехът на "My Heart Will Go On" е очевидно доказателство, че певицата ще се справи с това предизвикателство. Когато дъщерята на вокалиста на Aerosmith Лив Тайлър е избрана за една от главните роли във филма, Стивън настоява да запише "I Don't Want to Miss a Thing" със своята група. Aerosmith правят рок аранжимент, записват демо на песента и го представят на продуцентите, които са впечатлени от резултата. И така Селин Дион продължава напред, но без да пее в "Армагедон".

"Baby One More Time": Бритни Спиърс вместо Backstreet Boys

Backstreet Boys - Бритни Спиърс

Снимка: Getty Images

Първоначално песента е предложена и съответно отхвърлена от Backstreet Boys. Така Бритни изкарва огромен късмет, а днес не можем да си представим този вечен хит в изпълнение на друга певица. "Baby One More Time" дава повече от силно начало на кариерата на Спиърс и тя стартира директно от голямата сцена.

"Happy": Фарел вместо Cee Lo Green

Cee Lo Green - Фарел Уилямс

Снимка: Getty Images

Първоначално Фарел Уилямс пише песента за Cee Lo Green, тъй като смята, че вокалите му са по-подходящи за парчето. След дълго обсъждане Cee Lo предлага на Уилямс да запише песента със своя глас. И се прецаква жестоко! "Happy" се превръща не просто в световен хит, а в номер едно в над 25 страни. В YouTube има над 730 млн. гледания, което прави клипа сред 25-те най-гледани за всички времена.

"Let"s Get Loud": Дженифър Лопес вместо Глория Естефан

Глория Естефан - Дженифър Лопес

Снимка: Getty Images

Това се превръща в едни от най-големите хитове на Джей Ло, но първоначално парчето е било предназначено за Глория Естефан. Самата Глория е съавтор на парчето, но тя решава да го отстъпи на Лопес, тъй като го счита за твърде сходно с другите ѝ песни.

"All About That Bass": Меган Трейнър вместо Адел

Адел - Меган Трейнър

Снимка: Getty Images

Преди Меган Трейнър да се превърне в успешна изпълнителка, тя е пишела песни за музикални звезди като Fifth Harmony, Джей Ло и други. Първоначално  Трейнър представя песента "All About That Bass" на Адел и на Бионсе, но накрая решава да я изпълни сама, след като тези певици не се възползват от предложението. Тя се оказва първият ѝ хит, който води до получаване на награда "Грами".

"Shape Of You": Ед Шийрън вместо Риана

Ед Шийрън - Риана

Снимка: Getty Images

С над 5 милиарда гледания в YouTube, тази песен се превръща в най-пусканата песен в Spotify за 2019 г. В интервю за радио 1 на BBC Ед Шийрън споделя, че първоначално парчето били предназначено за Риана. Впоследствие британският изпълнител решава сам да я запише.

"Halo": Бионсе вместо Леона Люис

Бионсе - Леона Люис

Снимка: Getty Images

Песента носи на Бионсе няколко номинации за "Грами" през 2009 и 2010 г. Но Райън Тедър от групата One Republic и един от авторите на парчето разкриват, че "Halo" била написана за победителката от X Factor Леона Люис. Не знаем точно как е стигнала до Бионсе, но тя е направила най-доброто с нея.