Теди Бургазлиева е най-красивата българка на 2002 г. След като спечели титлата "Мис България", тя не бе допусната до световния конкурс по красота на Сейшелските острови. Оказва се, че е позирала гола за наше списание, което е извън регламента.

Вижте снимки на Теди и Симеон >>

Теди прави страхотна кариера на модел, припомнят от "Блиц". Омъжва се за футболиста Александър Младенов през 2005 г., но скоро след това се развежда. През 2010 г. сестра й Яна умира трагично от малко познатия синдром на ХЕЛЛП и то по време на бременността. След тази поредица от трагични събития в живота на миската, тя взима решение да замине в чужбина и да започне нов живот. Днес Теди живее в Лос Анджелис със своя нов съпруг.

"Намирам се на нашата красива тераса на върха на сградата, в която живеем със съпруга ми. Времето е невероятно, гледката е уникална, може да преминават съседите ми и да помахат на камерата. Вече близо 10 години съм в Щатите, в Лос Анджелис около 7. Много обичам да пътувам, бях 2 години тук, след това заминах за Ню Йорк, живяхтам  около две години и половина. След това осъзнах, че Калифорния е моето място и се върнах отново тук и през последните 5 години съм си в Лос Анджелис. Занимавах се с финанси и инвестиции, но съвсем скоро открих моята първа компания, която е свързана със самоусъвършенстване и личностно развитие...", сподели Теди в пряко включване за bTV.

Днес Теди с носталгия си спомня за конкурса, направил я една от най-известните българки.

"Мис България винаги ще остане един от най-прекрасните моменти в моя живот и една сбъдната детска мечта. Конкурсът ми донесе страшно много, научи ме на страшно много, аз пораснах буквално за една година, отговорността да си "Мис България" е наистина огромна, така че много неща изживях - както хубави, така и лоши. Видях, че славата е нож с две остриета, както може да ти даде, така може и да ти вземе. Много момичета се записват на тези конкурси в стремежа си по някакъв начин да се почувстват по-обичани, по-харесвани, всъщност тази слава може да те дръпне надолу и да изградиш комплекси. Постоянно очакванията към теб са огромни, постоянно си сравняван с някой друг, така че "Мис България" ме научи на много."

След славата и успеха, в живота на Теди следват редица трагични събития.

"Аз загубих сестра си и племенничето си при усложнения по време на бременността й. Тя беше с диагноза синдром на ХЕЛЛП, който не е много познат и в България почти няма информация за този синдром, нито за причините за появата, нито за лечението, наистина много рядко заболяване. Дори тук в Щатите не се говори много за него. Но пък тук се говори за състояние прееклампсия, което е предшественик на ХЕЛЛП синдрома. И ако младите майки и жени, които плануват да забременеят просто посещават лекаря си редовно могат да предотвратят прееклампсията, което за мен е важно - следете си кръвното, защото ако видите, че то се покачва може да е симптом, белтък в урината, изследвайте се, планувайте добре."

Загубата на сестра й е вторият удар в живота на Теди Бургазлиева:

"Основната причина да замина за Щатите беше моят неуспешен брак и развода ми. Просто имах нужда да остана сама, имах нужда да пътувам. Може би повечето разведени жени ще ме разберат, просто исках да се откъсна от всичко познато, от миналото, общите ни познати. Исках да пътувам, да видя света, да работя върху себе си, да видя какво още ми липсва на мен като човек, за да бъда достатъчно осъзната и да знам какво точно искам от една връзка. А и Америка винаги е била мечта."

В САЩ Теди среща случайно и бъдещия си съпруг Симеон. И той като нея емигрирал в Щатите без да познава никого. В началото тя му била нещо като гид и му показвала Лос Анджелис, но малко по малко приятелството им преминало в сериозна връзка.

"В личен план съм много щастлива и благодарна, че до мен има такъв уникален човек. Оженихме се миналата година, на една много скромна сватба, но магическа, в една стъклена църква до океана. Много красиво беше, само най-близките от семейството ни бяха там както и някои от най-добрите ни приятели. Искахме скромна церемония, да няма излишна дандания, лудница, партита. Скромно беше, но незабравимо."