Джони Деп и Амбър Хърд са упражнявали "взаимно насилие" по време на връзката си, твърди терапевтът на двойката.

Лорел Андерсън, клиничен психотерапевт, която е виждала двойката многократно, заяви, че г-н Деп ѝ е казал, че бившата му съпруга "е давала толкова, колкото е получавала" по време на караниците им.

Актьорът съди г-жа Хърд за клевета заради статия, написана през 2018 г. във в. "Washington Post", която според адвокатите му съдържа неверни твърдения, че той я е насилвал физически и сексуално, докато са били женени.

Давайки показания по време на съдебния процес в САЩ в четвъртък, г-жа Андерсън заяви, че г-н Деп се е мъчил да се справи с "начина си на говорене" на г-жа Хърд по време на техните сесии, тя е била много напрегната.

Снимка: АР/БТА

Андерсън заяви, че г-жа Хърд е съобщила, че е проявявала насилие спрямо бившия си партньор, като е казала, че е било "гордост" да започне бой, ако се е чувствала "неуважавана".

"Чувстваше, че трябва да го удари в отговор, ако той я удари, така че винаги го правеше. Тя го обичаше, той я обичаше... не беше глупава, знаеше, че това, което правят, не е здравословно, така че искаше да се разведе с него, но не го направи."

Г-жа Джеймс, която е работила за актрисата от 2012 до 2015 г., добавя, че словесните нападки често са били "безсмислени". Преди това тя беше призована да даде показания по делото на Джони Деп в Лондон през 2020 г., в което той съди издателя на вестник "The Sun" заради статия, в която го нарича "бияч на съпруги". На актьора беше отказано разрешение да обжалва делото в Апелативния съд, след като съдията установи, че твърденията в статията са доказано "по същество верни".

Съдът изслуша и кратките показания на Джина Деутерс, съпруга на бившия личен асистент на актьора - Стивън Деутерс.

Снимка: АР/БТА

Деутерс заяви, че е виждала многобройни случаи, в които Деп е вземал незаконни наркотици и че г-жа Хърд и неин приятел са ѝ дали да опита "за първи път". Но Деутърс беше освободена след около 30 минути, след като призна, че е гледала клипове с други свидетелски показания по-рано през седмицата.

Нейните собствени показания също бяха заличени от протокола и на съдебните заседатели беше наредено да ги отхвърлят.

Производството ще бъде възобновено на 18 април.