Тейлър Суифт превзе британските музикални класации с новия си албум "Midnights", съобщи официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.

Певицата застана на върха при дебюта на тавата в подреждането. "Midnights" е десетият студиен албум на Суифт. Той излезе на пазара на 21 октомври.

С постижението си Суифт вече е изпълнителката, която за най-кратък период от време успява да застане начело на британския чарт с девет различни албума. Досега рекордът бе на Мадона. Преди "Midnights", Тейлър Суифт се се изкачи на върха с: "Red" (2012), "1989" (2014), "Reputation" (2017), "Lover" (2019), "Folklore" (2020), "Evermore" (2020), "Fearless (Taylor"s Version)" (2021) и "Red (Taylor"s Version)" (2021). Мадона обаче продължава да е певицата с най-много албуми, оглавявали подреждането - общо 12.

Снимка: AP/БТА

Втората позиция в чарта тази седмица е за британската рок група "Арктик мънкис" с "The Car", също дебютант в класацията тази седмица. Тавата, която е седмата поред на бандата, излезе на пазара на 21 октомври.

Рапърът Лойл Карнър с "Нugo" влезе в класацията директно на трета позиция. Продукцията му също излезе преди дни. Албумът е трети за британския изпълнител.

"Симпъл майндс"- групата, която през 80-те години пожъна голяма популярност, е на четвърта позиция с "Direction of the Heart".

Пета е Кайли Миноуг с "Impossible Princess" - албум, който беше преиздаден по повод 25-ата си годишнина. Първоначално той се появи със заглавието "Kylie Minogue" и достигна номер десет в чарта през 1998 г. Четвърт век по-късно обаче успява да влезе в първата петица на подреждането.

Embed from Getty Images

Тейлър Суифт доминира и в британската класация за сингли, като на три от местата в топ пет са нейни песни. Чартът оглавява хитът "Anti-hero". На трета и четвърта позиция съответно са "Lavender Haze" и "Snow On The Beach", в който участие има и Лана дел Рей.

Сам Смит и Ким Петрас с парчето "Unholy" заемат втора позиция. Между песните на Суифт успяват да се промъкнат също Давид Гета и Биби Рекса с "I'm Good (Blue)", застанали на пето място в чарта.