Тейлър Суифт триумфира на церемонията за музикалните награди на "айХарт Рейдио" в Лос Анджелис, като спечели шест отличия, включително и това за изпълнител на годината, съобщи на сайта си "Билборд".

Суифт благодари чрез видеопослание. Сред другите пет отличия са за поп изпълнител на годината, за турне на годината. Певицата имаше девет номинации за наградите на "айХарт Рейдио".

С тези шест награди Тейлър Суифт увеличава лидерството си като изпълнител с най-много призове на "айХарт Рейдио". Засега тя има 25, отбелязва "Билборд".

Певицата спечели наградата за изпълнителка на годината и през 2015 г. През 2016 г. и 2018 г. тя също беше отличена, но от миналата година наградите на айХарт Рейдио станаха полово неутрални.

В категорията за дует/група на тази година победител е "Уан Рипъблик".

В категорията за най-добра песен на годината отличието спечели хитът Kill Bill на Сиза, като певицата си тръгна с още три приза в категориите за аренби.

Звездата на мексиканската музика Песо Плума също получи четири награда на церемонията, състояла се в "Долби тиътър" в Лос Анджелис в понеделник.

Наградата за музикална икона на айХарт Рейдио взе Шер, а Бионсе получи отличието за иноватор.

Водещ на събитието беше Лудакрис. На сцената в "Долби тиътър" се изявиха също Джъстин Тимбърлейк, "Грийн дей", Джели Рол и др, пише БТА.

Церемонията се излъчваше по телевизионния канал "Фокс".

Наградите на "айХарт Рейдио" отличават най-слушаните изпълнители на годината, а почитателите могат да гласуват в няколко категории, сред които за най-добра песен, най-добър текст, най-добър кавър, най-добър музикален видеоклип.