От публикация в Инстаграм профила на Джорджи, почитателите й за първи път научават, че тя едва не е загубила живота си, вследствие на некротизиращ фасциит - тежка инфекция разяждаща плътта й.

Когато е на 18 години, тя е приета в болницата "Адденбрук" в Кеймбридж. Инфекцията е "опустошила" тялото ѝ, но в болницата са успели да спасят ръката ѝ след тежка операция. Сега Хенли благодари за "изключителните грижи".

През 2013 г. тя е студентка в университета в Кеймбридж, когато се заразява с това, което описва като "рядка и наказваща инфекция, която почти отне живота ми и опустоши цялото ми тяло".

Некротизиращият фасциит може да възникне при инфектиране на рана и се нуждае от незабавно болнично лечение, съобщават от болницата "Адденбрук".

В публикацията си в Инстаграм Хенли разказва, че за да бъде предотвратена ампутацията на лявата й ръка и мишница, тя е претърпяла "изтощителна операция, а след това и обширна реконструктивна, в резултат на която е получила много кожни присадки и белези".

Джорджи добавя, че макар да е била "открита" за белезите си в личния си живот, едва сега, девет години по-късно, се е почувствала способна да разкрие драмата си.

 

Снимка: Getty Images

"Отне ми много време да се излекувам както физически, така и психически, но се надявах, че един ден ще настъпи подходящият момент да говоря за случилото се... Днешният ден е началото. Индустрията, от която съм част, често се фокусира върху много тясна представа за това, което се счита за естетическо "съвършенство", и се притеснявах, че белезите ми ще попречат да си намеря работа.", казва тя и добавя, че белезите ѝ "не са нещо, от което да се срамувам" и "не влияят на капацитета ми като актьор".

Говорител на Cambridge University Hospitals NHS Trust също коментира: "Въпреки че не можем да говорим за отделни случаи, нашият отдаден персонал винаги се радва да получи положителна обратна връзка, особено когато е написана толкова внимателно. Понякога пътят към възстановяването може да бъде дълъг и изисква голяма смелост, но ние винаги сме тук, за да окажем подкрепа в това пътуване."

Снимка: Getty Images