Тимъти Шаламе последва Джийн Уайлдър и Джони Деп в ролята на Уили Уонка в новия филм предистория, който разказва как измисленият от Роалд Дал герой е обикнал шоколада, съобщи Ройтерс.

В първия трейлър на "Уонка" 27-годишният актьор от "Дюн" и "Призови ме с твоето име" е в ролята на производителя на бонбони на младини, когато открива какаови зърна, сприятелява се с младо момиче без родители и мечтае да има собствен магазин за шоколад. Действието на филма, който излиза през декември, се развива преди филма от 1971 г. "Уили Уонка и шоколадовата фабрика", в който Уайлдър е в ролята на Уонка в адаптация на романа Роалдна Дал от 1964 г. "Чарли и шоколадовата фабрика".

"Уонка" разказва невероятната и прекрасна история на Уили Уонка - какво означава шоколадът за него и защо той е толкова устремен да се превърне в този необикновен производител на шоколад", каза режисьорът Пол Кинг на пресконференцията за представянето на трейлъра. Той добави, че е искал да остане "верен" на книгата на Дал при писането на сценария.

Книгата на Дал разказва за бедния Чарли Бъкет, който печели златен билет за обиколка на шоколадовата фабрика на Уонка заедно с други деца.

В новия филм Уонка пристига в измислен европейски град, който е дом на майстори на шоколада. Подобно на Уайлдър и Деп във филма "Чарли и шоколадовата фабрика" от 2005 г., Шаламе е с цилиндър и фрак.

"Шаламе следва изключителния пример на хората, които са играли героя преди, и мисля, че той е на ниво", каза Кинг. "Той успява да внесе този хаос и закачливост, но с дълбока емоционална основа."

Трейлърът показва и другите звезди - Оливия Колман, Сали Хокинс, Роуан Аткинсън и Хю Грант.