Холивудската звезда Джейми Дорнан е бил откаран в болница след контакт с отровни гъсеници по време на голф ваканция в Португалия миналата година, съобщава "Скай нюз". 

Актьорът от Северна Ирландия бил на почивка с комапния, в която бил и журналистът  Гордън Смарт, който разказа историята в подкаста "The Good, The Bad And The Unexpected".

Той каза, че двамата с Дорнан са се почувствали зле на голф игрището, след като са пили алкохол, включително вино и еспресо с мартини предишния ден.

Смарт каза, че той пръв е забелязал симптоми, включително изтръпване на лявата си ръка и бързо се отправил към медицински център, оставяйки тримата си приятели, защото се страхувал, че може да получава сърдечен удар.

Казали му, че пулсът му е 210 удара в минута. "Качих се в Uber, рухнах и се събудих в болнично легло, прикрепен към машина, с лекар, който ми говореше: "Какво, за бога, правиш, млади човече?".

Лекарят помоли Смарт да разкаже подробно какво са пили предишния ден, и в този момент  видял Дорнан да се търкулва от съседното болнично легло.

"Помислих си, че това не е добър знак, че той е в същото състояние като мен", каза Смарт. "В този момент ме оставиха в стаята да се успокоя за секунда", допълва.

Той каза, че се е обадил на баща си, който е лекар и той му казал, че може да има отравяне с кофеин, след като е изпил шест еспресо мартини в допълнение към другия алкохол, който са консумирали.

Около седмица по-късно Смарт каза, че е получил телефонно обаждане от лекаря, който се е грижил за тях.

"Той каза: Да оставим мартинитата настрана, на някакъв етап влизал ли си в контакт с гъсеници на голф игрището?". И ми прати статия в португалски вестник за гъсеници по голф игрищата в южната част на Португалия, които убиват кучетата на хората и причиняват инфаркти на мъже на 40 години. Очевидно сме имали контакт с космата гъсеница. Чудо е, че оживяхме. Не беше предозиране с кофеин, не беше махмурлук. Беше отровна, токсична гъсеница". 

Дорнан също се справил с изпитанието и се съгласил на селфи с персонала в болницата, каза Смарт.

"Не молете холивудските звезди за селфи, когато си мислите, че току-що са получили инфаркт. Но той е добър човек, позира за снимката", пошегува се Смарт в края на историята.

Дорнан, най-известен с филмите "Петдесет нюанса сиво", "Белфаст" и "Лична война", както и с телевизионни сериали, включително "Падението" и "Туристът", все още не е коментирал инцидента.