Като доказателство за онези дни е останало писмо, което 18-годишният Ханкс изпраща до режисьора, носител на Оскар, Джордж Рой Хил, разказва ABC, цитирана от "Труд".

Вижте снимки на Том и съпругата му Рита >>

След като възхвалява лентата, която му донася наградата за най-добър режисьор - "Ужилването", Ханкс без заобикалки му предлага да го ангажира в следващия си филм:

„Сега е моментът да ме откриеш. Знам, че ще се попиташ: "Кое е пък това момче?" И мога да разбера скептицизма ти. Аз съм никой. Никой извън гимназията „Скайлайн” не е чувал за мен…, видът ми не е ослепителен. Не съм като гръцки бог и не мога да си пусна мустаци, но вярвам, че щом хората плащат, за да видят някои филми…, ще платят, за да видят и мен.“

Ханкс излага две възможности на режисьора за запознанство. Едната е да стане по начина, по който е открита Лана Търнър:

"Ще седя в едно кафене пред чаша със сода, ти ще влезеш и ще си дадеш сметка, че… съм звезда".

Той предлага и друг вариант - да пристигне в офиса на режисьора и да поиска работа, а  Джордж Рой Хил, за да се отърве от него, му дава някаква роля в следващия си филм.

"По време на снимките изпълнителят на главната роля чупи крак в декорите и тъй като трябва да спазиш сроковете за снимките, ти случайно ме избираш да продължа ролята и… ставам звезда”, развива цял сценарий Ханкс.

Преуспелият днес актьор с два Оскар-а заявява в писмото съвсем ясно, че не желае да бъде холивудска звезда, атакувана от красиви момичета, а успяло американско момче, което кара "Порше" и може да се обърне към Робърт Редфорд с „Боб“.

През 1988 г. Ханкс сключва втори брак с актрисата Рита Уилсън. Те се срещат на снимките на телевизионното шоу "Bosom Buddies", но връзката им започва при историческия филм "Доброволци". Рита Уилсън има български корени - нейното рождено име е Маргарита Ибрахимова, а баща й Хасан Халилов Ибрахимов е българо-мохамеданин от село Брещене, Гърция. Преди да емигрира в САЩ, той живее в България, където остава брат му Ферхат. Майката на Рита Уилсън - Дороти, е родена в гръцко село на албанската граница.

Том и Рита: Ракът ни сближи >>

Съпругата на Том Ханкс призна, че през април се е подложила на двойна мастектомия, за да спре разпространението на рак на гърдата.