Том Круз се оказва щедър с колегите си и очевидно обича нестандартните изненади. Той уредил 300 коледни торти да бъдат изпратени от Лос Анджелис до Обединеното кралство с частния си самолет като подарък за екипа на "Мисия: Невъзможна 7".

59-годишният актьор, за когото се смята, че притежава умопомрачителните 450 милиона лири богатство, се погрижил самолетът да прелети 5500 мили в двете посоки през Атлантика, според запознати. 

Продаваната за 50 долара (38 британски лири) торта с бял шоколад и кокосови стърготини, наречена "Bundt", се прави в пекарната "Doan's в Woodland Hills". Позната е и като "тортата на Том Круз" сред много от звездите, които са имали късмета да получат сладкиша като жест от негова страна.

Източник казал пред "The Sun": "Том искаше да подари на колегите почерпка за Коледа и реши, че само торти от любимата му пекарна в Ел Ей ще изпълнят тази мисия. Той организира специален рейс на самолета до магазина и след това те бяха откарани обратно до Обединеното кралство". Излиза, че само за сладкишите холивудският ас е дал 12 000 лири.

Всеки празничен сезон номинираният за "Оскар" актьор подарява на своите приятели, колеги, журналисти, от лакомствата на калифорнийската пекарна.

Тортата "Bundt" е създадена през 1984 г. от основателя на пекарната Карън Доан. Том е подарявал от сладкарската творба на Кирстен Дънст, Хенри Кавил, Роузи О'Донъл, Барбара Уолтърс, Коби Смълдърс, Джими Фалън, Джеймс Кордън и Анджела Басет.