Откакто роди третото си дете - Бърди Мей, Джесика Симпсън си постави за цел да се отърве от излишните килограми и да си възвърне предишната фигура, която привличаше всички погледи към себе си.

По време на бременността си, певицата бе значително наедряла, но днес тя отново изглежда прекрасно. И понеже много хора се питат как блондинката накара за толкова кратко време стрелката на кантара да промени цифрата, към която сочи – от 108 кг на 63 кг, личният ѝ треньор реши да разкрие метода, с който тя отслабна.

Вижте снимки на Джесика преди и сега >>

Оказва се, че Джесика е взела насериозно всяка дума от песента си "Тези ботуши са създадени за ходене".

Харли Пастернак сподели, че не е искал само да помогне на блондинката да достигне желаните килограми отпреди бременността, но и да изгради в нея постоянни навици, които да са ѝ от полза в бъдеще.

"Не съм почитател на екстремните диети и безпощадните упражнения. Не това исках за Джесика", казва той пред американската медия.

За разлика от останалите знаменитости, които започват да се занимават с бокс или ежедневно правят високоинтензивни тренировки, случаят с изпълнителката е различен. Пастернак я кара единствено да... върви. И по-точно, да прави по 14 хил. крачки на ден, но постепенно.

Харли Пастернак

Снимка: Официален профил в Instagram

В началото е започнала с 6 хил., като бавно са качвали бройката им. Симпсън дотолкова свикнала редовно да върви, че почти всеки ден излизала на разходка с бебето, а когато не можела да напусне дома си - се качвала на бягащата пътека вкъщи и отново достигала до нужния брой крачки, докато гледа телевизия или говори по телефона.

Храната също била от значение, като треньорът не искал да лишава клиентката си от абсолютно всичките ѝ любими ястия. Важно било тя да се храни 3 пъти за 12 часа, като задължително поне 2 пъти яде само зелен фасул с пармезан на фурна, а по някое време хапне шепа сурови бадеми.

И понеже тя се придържала строго към диетата, той ѝ позволявал няколко пъти в седмицата да се отдава на вкусовите си изкушения, но в умерени количества.

"Трябва да има баланс, не може да бъдем крайно радикални. Не е нужно човек да се лишава всеки ден", казва Пастернак.

Освен всичко, той я накарал поне за 1 час дневно да избягва технологиите - без телевизор, телефон и интернет, за да може през нощта да спи пълноценно поне за 7 часа.

"Толкова много хора подценяват значението на съня при контролирането на килограмите, а не трябва", съветва той.

След като Джесика е започнала да отслабва, са започнали с тренировките, но отново без излишно натоварване. Първоначално упражненията били за цялото тяло, след което ги разделили за различни мускулни групи на ден и постепенно вдигали интензитета им.

Най-хубавата част е, че чрез всичкото това време Джесика е създала по-здравословен начин за живот не само за себе си, но и своите деца.

"Тя отново се чувства както преди. Има контрол над всичко и не се изтезава, ако не се храни перфектно всеки ден - точно това е от значение и е полезна перспектива", коментира Харли.