Срещу бившия холивудски продуцент Харви Уайнстийн, който бе обвинен в сексуално насилие от две жени, е предявено същото обвинение от трета жена, оповести прокурор в Манхатън.

Предполагаемото насилие е извършено през 2006 г. В случай че бъде осъден, Уайнстийн може да получи присъда от най-малко 10 години затвор, а максималната възможна присъда е доживотен затвор, се казва в комюнике на прокурора Сайръс Ванс. Предишните обвинения срещу Уайнстийн са за нападения през 2013 г. и 2004 г.

Не се дават никакви подробности за самоличността на третата жертва на сексуално насилие. Прокурорът отбеляза, че обвиненията срещу Уайнстийн са в резултат на невероятната смелост на жертви на сексуално насилие, които решили да не премълчават истината, пишат от БТА.

66-годишният Уайнстийн пледира невинен след първото обвинение срещу него в края на месец май. Той бе задържан и след това освободен срещу гаранция от 1 милион долара. Уайнстийн трябва да носи електронна гривна и да не напуска територията на щатите Ню Йорк и Кънектикът.