Тревър Ноа ще води церемонията по раздаването на наградите "Грами" през 2021 година.

Американската звукозаписна академия обяви решението си броени часове, преди да бъдат обявени имената на номинираните за златните грамофончета по-късно днес през деня.

Комикът Ноа, който е водещ на телевизионното предаване "Дневното шоу", за пръв път ще се прояви в това амплоа за наградите "Грами", които ще бъдат връчени на 31 януари 2021 г.

По-рано тази година той също се включи в надпреварата за своето първо златно грамофонче, припомня БТА. Тридесет и шест годишния носител на наградата "Еми" беше номиниран за най-добър комедиен албум със "Son of Patricia", но бе победен от Дейв Лашапел.

Снимка: Getty Images

"Въпреки че съм силно разочарован, че "Грамитата" ми отказаха да пея или да бъда номиниран за най-добър поп албум, все пак съм поласкан от факта, че ще водя тази знаменателна церемония", каза с присъщия си хумор комикът, след като разбра, че изборът е паднал върху него.

"След като разбрах какво е огорчението да отпаднеш от наградите "Грами", аз ще бъда най-доброто рамо и утеха за всички онези, които ще се разминат с призовете. Тук понятието "рамо" е в метафоричен смисъл, защото по никакъв начин няма да се докосваме в тези Ковид времена!", коментира той.

Снимка: Getty Images