Трилърът "Не!" ("Nope'') на режисьора Джордан Пийл застана начело на бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха информационните агенции.

Продукцията дебютира в киносалоните в САЩ и Канада през изминалия уикенд, реализирайки приходи от 44 милиона щатски долара, обявиха от "Юнивърсъл пикчърс".

Снимка: Forum Film Bulgaria

Въпреки че постъпленията от продадени билети не се доближават до сумата от 71 милиона щатски долара, спечелена от предишния филм на Пийл "Един нов кошмар" ("Us") при излизането му по кината през 2019 г., "Не!" постига впечатляващ успех за продукция с оригинален сценарий от началото на коронавирусната пандемия, отбелязва Асошиейтед прес.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Това е най-скъпият филм, който Джордан Пийл е правил досега, като се твърди, че бюджетът на продукцията възлиза на 68 милиона щатски долара, без разходите за маркетинг и реклама.

Създаването на "Един нов кошмар" струваше около 20 милиона щатски долара, а "Бягай!" от 2017 г. - едва 4,5 милиона щатски долара. И двата филма обаче накрая реализираха приходи от над 255 милиона щатски долара в световен мащаб.

Критиците се изказаха в голяма част положително за "Не!", в който участват Даниел Калуя, Кики Палмър и Стивън Ян. Трилърът отдава почит на филми за НЛО като "Близки срещи от третия вид" и "Знаци".

Снимка: Forum Film Bulgaria

Международното разпространение на новия филм на Пийл ще започне на 12 август.

"Не!" измести от лидерската позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка "Тор: Любов и гръмотевици". Продукцията на "Марвел" с участието на Крис Хемсуърт и Натали Портман заема второ място, като добавя още 22,1 милиона щатски долара към приходите от 598,2 милиона щатски долара в световен мащаб. Филмът е в киносалоните от три седмици.

Embed from Getty Images

Трети са "Миньоните 2" с реализирани постъпления от 17,7 милиона щатски долара. Те се добавят към отчетените вече 640,3 милиона щатски долара от продадени билети по целия свят.

В челната петица на най-гледаните филми в САЩ и Канада за изминалия уикенд са също "Където пеят раците", на "Сони пикчърс", адаптация по романа на Дилия Оуенс от 2018 г., както и "Топ Гън: Маверик". Продукцията на режисьорката Оливия Нюман реализира приходи от 10,3 милиона щатски долара през изминалия уикенд, а тази с Том Круз - 10 милиона щатски долара в киносалоните в САЩ и Канада.

Снимка: Forum Film Bulgaria