Трима от членовете на k-pop супергрупата BTS са се заразили с новия коронавирус след пребиваване в чужбина, обявиха от мениджърската агенция на изпълнителите.

Ар Ем и Джин са диагностицирани с Covid-19 в събота вечер, се посочва в съобщението на "Big Hit Music". Малко по-рано бе съобщено, че Шуга е дал положителен тест за болестта в петък.

И тримата са били ваксинирани с втора доза срещу вируса още през август.

BTS е момчешка група от седем изпълнители. Останалите четирима са Джей-Хоуп, Ви, Джънгкук и Джимин.

Ар Ем няма симптоми на инфекцията, а Джин е с леки такива, като вдига температура и се лекува в дома си. От агенцията уточниха, че в петък Шуга не е имал симптоми, но се е самоизолирал в дома си, спазвайки предписанията на здравните власти в Република Корея.

Снимка: Getty Images

Фронтменът Ар Ем е дал отрицателен тест по-рано този месец след завръщането си от САЩ. По-късно обаче е диагностициран с новия коронавирус, тъкмо преди да излезе от карантината след пристигането си в родината.

Основният вокалист Джин е дал два пъти отрицателни тестове за Covid-19 - при пристигането си в родината от чужбина и преди да приключи карантината му, но в събота следобед са се появили грипоподобни симптоми и направеният му PCR тест бил положителен, предава БТА. Според медийни съобщения той също е бил в САЩ.

Шуга е диагностициран с болестта по време на карантината си след завръщане от Америка.

Снимка: Getty Images