Покойният Тупак Шакур би могъл да влезе в историята на наградите "Грами" - близо 30 години след преждевременната си смърт. "Сродната душа" на съпругата на Уил Смит беше номиниран в категорията за “най-добър филм“ при обявяването на номинациите миналата седмица, с музиката си в "Dear Mama" - документален филм, кръстен на един от най-големите му хитове, информира "Daily Mail".

Сериалът от пет епизода се фокусира върху отношенията между изпълнителя и майка му, активистката Афени Шакур, която почина през 2016 г. Сега, ако спечели, това ще бъде първата награда "Грами" за Тупак. Той не е единственият артист, който получава посмъртна номинация. Дейвид Бауи, чиято музика е представена в документалния филм "Moonage Daydream" и Литъл Ричард също са номинирани. Бауи почина през 2016 г., а Литъл четири години по-късно. 

Победителят ще бъде обявен на церемониите "Грами" на 5 февруари 2024 г. Номинацията дойде в момент, когато случая с убийството на Тупак Шакур отново влезе в сила.

Припомняме, че 60-годишният Дуейн Дейвис бе арестуван за смъртта му. По-рано разследващите излязоха с твърдението, че самоопределилият се като "гангстер" не е натиснал спусъка на пистолета, с който е убит 25-годишният рапър, но според прокурорите е организирал нападението в Лас Вегас. Очаква се Дейвис да остане зад решетките до началото на съдебния процес, който е насрочен за 3 юни 2024 г.