Часове преди първото шоу от резиденцията на U2 в Лас Вегас, "U2:UV Achtung Baby Live At Sphere", ирландската рок група пусна чисто нова песен, озаглавена "Atomic City".

Продуцирана от Джакнайф Лий и Стиви Лилиуайт, тя е записана в "Sound City" в Лос Анджелис и дава началото на поредицата от 25 концерта, посветени на основополагащия им албум "Achtung Baby" от 1991 г.

"Atomic City" е три минутна почит към магнетичния дух на пост-пънка от 70-те години и е вдъхновена от звученето на рок бандата "Blondie", чиято пионерска работа с италианския композитор Джорджо Мородер има голямо влияние върху музиката на U2. Видеоклипът е режисиран от Бен Кътчинс и показва изпълнение на песента от U2 късно през нощта в центъра на Лас Вегас, на същото място на улица "Fremont Street", където Боно, Едж, Адам Клейтън и Лари Мълън - джуниър заснемат култовия си клип към "I Still Haven't Found What I'm Looking For" преди повече от 36 години. 

"Това е любовна песен към нашата публика - където сте вие, там ще бъда и аз", казва Боно.

Заглавието на песента не е случайно - през 50-те години на миналия век Лас Вегас е бил известен като "Атомният град" и рекламиран като център на атомния туризъм поради близостта си до полигона в Невада.

С концерта си в петък U2 ще откриха новата най-модерна зала в света - "The Sphere". Този последен амбициозен проект е посветен на прочутия им албум "Achtung Baby", както и на съпътстващото го турне, единственото по рода си - ZOO TV Tour - което утвърждава репутацията им на артисти, постоянно разширяващи границите на изпълненията си на живо с шоута, включващи най-новите технологии и иновации.