На 29 април тази година се навършиха девет години от сватбата на най-обичаната брачна двойка във Великобритания - принц Уилям и Кейт Мидълтън - херцог и херцогиня на Кеймбридж.

Събитието бе почетено със скромен пост в официалната Инстаграм страница на семейството и със снимка от щастливото събитие - сватбата им през 2011 г.

Вижте кадъра >>

Посланието до него гласи:

"Преди девет години на днешния ден - благодарим ви за всички прекрасни пожелания по повод годишнината на херцога и херцогинята на Кеймбридж."

За тези девет години Уилям и Кейт многократно доказаха своята лоялност и преданост към британското кралско семейство и доказаха, че са неразривна част от него. Двойката има три деца - принц Джордж на 6 години, принцеса Шарлот - на 4 години и малкия принц Луи, който съвсем скоро отпразнува своя втори рожден ден.

Семейството, заедно с децата си, се включва в множество инициативи и кампании, като наскоро малките наследници на Уилям и Кейт се изявиха в клипче, в което ръкопляскат за Националната здравна служба във Великобритания, като жест към всички медицински лица, които се борят с коронавирус епидемията в страната.

А на рождения ден на малкият принц Луи бяха публикувани снимки, на които той рисува за Националната здравна служба.