Опелото беше в методистката църква "Сейнт Джеймс" в Алфарета, Джорджия. Заупокойната служба продължи два часа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Вижте снимки на Боби Кристина >>

На опелото присъстваха бащата на Боби Кристина - певецът Боби Браун, нейни роднини от семействата Браун и Хюстън, носителката на Грами певицата Моника и др.

Реч произнесе Пат Хюстън, снаха на покойната певица Уитни Хюстън и неин бивш мениджър. Това обаче породи възмущението на представителка на клана Браун. Сестрата на Боби Браун Леола напусна църквата преждевременно и каза пред намиращите се отвън журналисти, че го прави в знак на протест срещу това, че Пат произнася реч.

"Казах на Пат, че духът на Уитни няма да я остави намира, защото е говорила на опелото", заяви Леола и това наведе на мисълта, че между семействата Хюстън и Браун има конфликт.

Боби Кристина Браун ще бъде погребана на 3 август до майка си и дядо си в гробището "Феървю" в Уестфийлд, Ню Джърси. Тя почина на 22-годишна възраст на 26 юли, след като прекара половин година в кома.

Животът на Боби Кристина >>
Годежът >>

На 31 януари младата жена беше намерена в безсъзнание с лицето надолу в пълна с вода вана в дома си в предградие на Атланта. Лекарите я поставиха в изкуствена кома в опит да спасят живота й, но усилията им не дадоха резултат и накрая тя беше преместена в хоспис, където почина.