Както вече е известно, Меган Маркъл няма да присъства на церемонията по коронясването на свекъра си, крал Чарлз Трети в Лондон следващия месец и няма да придружи принц Хари, но вместо това ще остане в Калифорния с децата си Арчи и Лилибет. Тя обаче няма да скучае, а също ще има повод за празненство. 

Бъкингамският дворец с радост да потвърди, че 38-годишният херцог на Съсекс ще бъде в Уестминстърското абатство на 6 май.

Но херцогинята на Съсекс, ще остане у дома в резиденцията на двойката в Монтесито с почти двегодишната Лилибет и Арчи, чийто четвърти рожден ден съвпада с деня на коронацията.

Приятелят на двойката Омид Скоби потвърди, че рожденият ден на Арчи е "изиграл фактор за решението на двойката" и очаква, че това ще бъде доста бързо пътуване до Обединеното кралство за Хари. Херцогът ще присъства само на самата церемония, която вероятно ще продължи няколко часа.

Не е ясно как точно Меган планира да отпразнува важното събитие на сина си. За първия му рожден ден тя сподели видео в помощ на кампанията за набиране на средства за "Save The Children" на сияещия Арчи, докато му четеше детската книга "Пате! Заек!".

Тя сама беше приготвила торта с ягоди и сметана, а Хари украси дома им тогава с балони. 

Първият рожден ден на Лилибет беше отпразнуван във Frogmore Cottage в Уиндзор (бившия дом на двойката в Обединеното кралство) с торта, балони, парти игри и закуски за пикник. Семейството беше в Обединеното кралство за платинения юбилей на кралицата миналата година.

Семейство Съсекс бяха трогнати от пожеланията за рождения ден на Лилибет и от това, че хора от цял свят направиха дарения в размер на повече от £80 000 ($100 000) на нестопанската организация "World Central Kitchen" в чест на дъщеря им.

Крал Чарлз, тогава принц на Уелс през юни 2022 г., вероятно ѝ е купил люлка, подобна на тази, която е подарил принц Джордж, след като помощник на семейство Съсекс беше видян да я разтоварва от частния им самолет в Санта Барбара.

Снимка: АP/БТА/ bbc.com/Misan Harriman/Duke and Duchess of Sussex