Часове, преди стрелките на часовника да се слеят в една, обявявайки настъпването на днешния ѝ рожден ден, професионалния готвач Силвена Роу, чиито ястия са опитвали множество популярни личности - от кралски особи до рок легенди, публикува провокативна снимка, с която изненада своите почитатели. По всичко личи, че тя не е от жените, които с течение на времето постепенно губят увереност в собствената си привлекателност, тъй като надали щеше да отбележи своята петдесет и шеста годишнина по този начин, разголвайки не само душата, но и тялото си.

Снощи, малко преди да посрещне личния си празник, най-атрактивният член на журито в българското издание на предаването "MasterChef", който в продължение на няколко сезона оценяваше кулинарните умения на участниците, състезаващи се за първото място, сподели в личната си Facebook страница дръзко изображение, на което позира в предизвикателно облекло, в каквото надали някой е предполагал, че ще я види.

Вижте снимката >>

На кадъра, събрал към момента над петнадесет хиляди харесвания, тя носи екстравагантен черен сутиен, комбиниран с клин в същия цвят, като цялостната си визия е завършила, слагайки обувки на висок ток. Въпросната фотография, с която показа колко добре се чувства в кожата си, особено след като преди няколко месеца започна да интензивно да тренира, сваляйки излишните килограми, блондинката е заснела сама, използвайки огледало.

"В навечерието на моят пореден лъвски рожден ден! Вече по-близо до 60-те, отколкото до 50-те! Чудесна годишнина от моята сватба... 37-ата по ред! Еми, обичам го този юли!", гласи посланието ѝ към поста.

Снимка: Bulphoto

Към него тя добавя още: "Нашето тяло е част от вселената, която ни е дадена, мястото, където се случват любовта, радостта и скръбта, където се разгръща щастието. То е сложна и красива проектирана система, която се превръща в най-добрия инструмент за здравословен и щастлив живот".

Шеф Роу отбеляза, че практикува биохакинг, който включва набор от техники за персонализиране на ежедневния режим на човек чрез начина му на хранене, употребата на специфични добавки, упражнение и други полезни навици, за да достигне той своята най-добра версия. Крайната цел на тази практика е оптимизиране на енергията и оптимално здраве.

"Слава на Бог, благодарна за всички малки и големи благословии! Дните с тези благословии са подарък, а дните с трудности и тъга, за мен са урок! Вие си ме знаете, за мен е приоритет здравословно дълголетие! Практикувам БИОХАКИНГ! И така, грижата за тялото ми е приоритет, а и ключът към по-здравословен мозък, поддръжка на младостта и предотвратяването на стрес, наранявания и хронични заболявания", пише още Силвена.

Носителката на редица престижни кулинарни отличия сподели и осем съвета за дълголетие, които тя стриктно спазва:

Снимка: bulFoto

"1. Ставайте рано и установете ежедневна рутина;

2. Яжте истинска и пълноценна храна, а не преработената;

3. Разхождайте се навън всеки ден;

4. Упражнявайте (фитнес или други упражнения) 4/5 пъти седмично;

5. Спете поне 8 часа и разработете рутина за сън;

6. Изключете негативизма от живота си, включително енергийните вампири около вас;

7. Практикувайте само положителни разговори със себе си, почитайте се, обичайте се;

8. Медитирайте ежедневно;

Остава само да ги изпълните! Не става дума за съвършенство, а за последователност! Дерзайте, живейте живот, който е вдъхновен и надъхан!", обяснява пловдивчанката. "Ако моята снимка дразни някого, извинявам се предварително, но е време българската жена над 45 години да се научи как да се обича, да започне активна и егоистична грижа за себе си, а не само да се раздава на близките около нея. Ако аз мога да изглеждам така на годините, на които съм, всеки го може... и горе ви казвам как! Това не е хвалба, а закачка и напомняне, че никога не е късно да се започне самоусъвършенстването! Силно тяло = Силен дух".

Снимка: Facebook

Роу е известна на световната кулинарна сцена като "кралицата на вкусното и здравословно хранене". На 19-годишна възраст се мести в Лондон, за да стартира шеметната си кулинарна кариера. Бързо се нарежда сред топ готвачите във Великобритания, където успешно открива високо оценения от критици ресторант "Quince" в "The Mayfair Hotel's". Автор е на 6 от най-продаваните кулинарни книги. Популярна е сред широката публика в Европа и с участието си в множество кулинарни предавания, като "Saturday Kitchen" и "Keep Cooking and Carry On" по BBC, "Time Machine Chefs" по ABC и "This Morning" по ITV. Готвила е за множество звезди, сред които Клаудия Шифър, Тина Търнър, Шер и други, а вдъхновяващият ѝ готварски стил я превръща и в кулинарен консултант във филма на Дейвид Кронсбърг "Източни обещания", който излиза през 2007 година. Управлява ресторант "Omnia by Silvena" в Дубай и разпределя времето си между Обединените арабски емирства, България, САЩ и Обединеното кралство. Носител е на престижните награди "Glenfiddich Food and Drink Award" присъдена ѝ в Лондон през 2007 г., "Gourmand Award", с която е удостоена в Париж през 2011 г., както и "Commitment to Healthy Eating", "Time Out Dubai Restaurant Awards", които получава в Дубай през 2017 г.