Херцогът и херцогинята на Съсекс все пак ще бъдат поканени на коронацията на Чарлз Трети въпреки обвиненията, които отправят към кралското семейство в документалния филм на стрийминг платформата Netflix, пише британският ведник "Daily Telegraph".

Според изданието Хари и Меган ще имат място на историческата церемония, която ще бъде на 6 май, ако искат да присъстват.

Списъците с гости все още не са съставени, но източник на изданието твърди, че "всички членове на фамилията ще бъдат добре дошли".

Бъкингамският дворец отказа коментар. Но източник казва за краля: "Той обича и двамата си сина".

Предполага се, че съпрузите, които към настоящия момент живеят в Съединените американски щати, все още не са получили покана.

Твърди се, че Чарлз е наранен от критиките на своя наследник и некоговата половинка към кралското семейство, но не се е отказал от надеждата да изгради мостове, пише вестник "Daily Express".

Добавя се, че монархът не иска да лиши принца и актрисата от титлите им, пише БТА, позовавайки се на написаното от медиите на Острова.

Снимка: Getty Images

На церемонията на 6 май 2023 г. Чарлз ще бъдат коронясан пред стотици гости в Уестминстърското абатство.

От Бъкингамския дворец казаха, че церемонията ще следва "дългогодишните традиции", но също така ще "отразява ролята на монарха днес и ще гледа към бъдещето".