Благодарение на факта, че в наши дни почти всеки притежава мобилен телефон с камера, осигуряващ му достъп до интернет, социалните мрежи неусетно се превърнаха в основен източник на информация, който често успява да изпревари дори новинарските медии. В тях човек лесно може да открие безброй публикации на всевъзможни теми, а в не редки случаи е в състояние да се натъкне и на такива, разкриващи събития от личния живот на популярните имена, който по традиция стои далеч от ярките светлини на прожекторите. Само че откакто технологиите станаха неразделна част от ежедневието, никой, без значение от своя обществен статус и положение, не може да се скрие от окото на обектива.

Така например преди часове във Фейсбук се появиха няколко интересни видео клипове и снимки, привлекли вниманието на потребителите на платформата, които показват как княгиня Калина се забавлява в ресторант, намиращ се в Боровец. Очевидно единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски и Маргарита е решила да разнообрази посещението си на курорта, чиито писти привличат любителите на зимните спортове от близо и далеч, излизайки на вечеря със съпруга си в едно от местните заведения, където да се повеселят.

Вижте снимки >>

От кадрите във виртуалното пространство става ясно, че за доброто настроение на посетителите на мястото, което двамата в крайна сметка са избрали, се грижи най-известният имитатор на Елвис Пресли у нас, а именно Цветелин Атанасов. Облечен с бял костюм, точно като Краля на рока, той радва гостите, посредством програмата си, включваща добре познатите и вечни хитове на покойната звезда. В постовете се вижда, че половинката на испанския мореплавател Китин Муньос, е единствата от присъстващите, която се е осмелила да стане от масата, за да танцува на своеобразния дансинг под звуците на музиката.

За разлика от останалите присъстващи, тя искрено се весели, без да изпитва каквото и да било притеснение от изпълнените с любопитство погледи, приковани към нея. За вечерта, прекарана извън двореца "Царска Бистрица", Калина се е спряла на семпло облекло, състоящо се от бежов пуловер и тъмен панталон, които е съчетала с виолетова кърпа за глава и калци за ботуши с косъм, а огърлицата си от разноцветни масивни мъниста използва като диадема. По-късно в платформата за комуникация се появиха нейни изображения, на които позира в компанията на жената на Цецо и тяхната дъщеря Вики.

Малко преди 50-ата си годишнина, който бе на 19 януари т.г., Калина реши да се прибере в България. Тогава редица наши медии писаха, че тя е единствената наследница на бившия ни министър-председател, която е избрала да се установи в родината на баща си, при това в самостоятелно жилище в столицата. Вместо да се възползва от привилегията да се настани в двореца "Врана", тя предпочете да отседне за постоянно в обикновена къща.

В средата на миналия месец, дни преди личния ѝ празник, внучката на цар Борис III и на царица Йоанна Савойска се разходи с мъжа си до Бистрица, където засне официален портрет за своя юбилей заедно с прочутите народни певици Бистришките баби, които са в списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Новината сподели етнологът Нели Овнарска, публикувайки в няколко снимки от работния процес.

"Тръпката да облечеш княгиня в носия. След кратък "спор" тя отстъпи от идеята си да е само по риза и престилка, а аз отстъпих от идеята за етнографската точност на костюма. Тя, Нейно царско Височество Калина Сакскобургготска, княгиня българска и херцогиня саксонска, на гости в Бистрица", написа Овнарска, която уточни, че за сесията е пристигнал специално чуждестранен фотограф.